Af - 10/10-14 17:34

Kendt værtshus genåbner med traditionerne i beholdKendt værtshus genåbner med traditionerne i behold

Café Lygten – eller bare Lygten – var kendt vidt og bredt, da en indisk restaurant overtog lokalerne i 2012. Nu er krostemningen tilbage på samme adresse, efter Camilla Müller har åbnet Lygtens Kro.

storybild

Det gamle skilt bliver hængende, når Lygtens Kro har åben fra 11-24 tirsdag og onsdag. Torsdag til lørdag slukker lyset først klokken 2 om natten. (Billede: Jakob Østergaard Nøhr)

‘Under construction’ står der stadig under punktet øl-kort på Lygtens Kros hjemmeside. Men tag ikke fejl – ølhanerne har det fint, og det er kun lydsystemet, der er ved at blive bygget om.

- Vi har renoveret, så det ligner den gamle café. Vi har blandt andet fundet de originale lamper oppe på loftet, siger Camilla Müller, ny kromutter og indehaver af Lygtens Kro, der åbnede 7. oktober.

Det vidste du ikke om Oktoberfesten
Det vidste du ikke om Oktoberfesten

Ved siden af sidder veninden og personaleansvarlig på Lygtens Kro, Helena Elisha Kouring. Sammen med resten af holdet på kroen har de to haft travlt med at sætte lokalerne i stand de seneste måneder.

- Og så har vi ikke lavet andet end at skræmme kunderne væk i to måneder og sige, at vi ikke har åbent endnu, siger Helena Elisha Kouring om opbakningen til genåbningen af kroen.

Historisk Københavner-bar mister morgenbevilling
Historisk Københavner-bar mister morgenbevilling

Camilla Müller kom selv meget på det tidligere Café Lygten og har i lang tid gerne ville overtage stedet, men nu hvor hun stod med nøglerne i hånden, så skulle navnet ændres.

- Jeg er ikke glad for ordet ‘café’. Vi har ikke wifi og caffe latte. Når du ser en café i byen, så sidder der 20 mennesker, men de snakker ikke sammen. I stedet sidder de gemt bag 20 bærbare. Sådan vil vi ikke have det, siger Camilla Müller.

I stedet er der tysk øl bag disken, raflebægre og brætspil til udlån, country, soul, blues eller rock i højtalerne og tysk mad på menukortet.

- Der er kommet lys i Lygten igen, siger hun.

LÆS OGSÅ: Bagere truer Oktoberfesten

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Efterlyser vinderen: Dansker har...
bt.dk
LIGE NU: Rørt kronprins Frederik...
bt.dk
Dansk turistmål truet af lukning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx