Af - 11/03-14 09:15

Forskønnelsesformand: Byen ligner en pose lortForskønnelsesformand: Byen ligner en pose lort

- Byen ligner en pose lort, mener formand for forskønnelsesforening. Borgmester vil sørge for mindre generende gravearbejde.

storybild

(Billede: Polfoto)

Hvert år er der omkring 3.000 forskellige graverarbejder i København, der udfordrer trafikanter, når de forsøger at krydse byen. Antallet af gravearbejder er ifølge Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning er antallet af gravearbejder steget de seneste år.

Kom med inden for i den hemmelige loge
Kom med inden for i den hemmelige loge

Graverarbejdet huer ikke Jakob Lange, der er formand for Foreningen Hovedstadens Forskønnelse. Han er utilfreds med, at det gør det besværligt for trafikanter at komme rundt og det udseende, graveriet giver København.

- Byen ligner en pose lort. Hvorfor skal det se så grimt ud med skilte, hegn og betonklodser? Det er en skændsel for turister og os, der bor her. Når man går på gaden er der næsten opgravninger hver femte meter. Som cyklist har man for eksempel risiko for at støde ind i hegn der vælter ind over cykelstierne. siger Jakob Lange.

Her bliver cykelstien snart tre meter bred
Her bliver cykelstien snart tre meter bred

Teknik – og miljøborgmester Morten Kabell indrømmer, at København er hullet. Han har derfor taget initiativ til at kommunen skal blive bedre til at kommunikere med pendlerne, så de ved, hvor og hvornår der er gravearbejde. Samtidig vil han stille flere krav til entreprenører om, at de skal blive hurtigere færdige.

Men han mener at alle hullerne er en nødvendighed i en by, der vokser i det tempo, København gør.

Efterladte biler sendes videre til ministeren
Efterladte biler sendes videre til ministeren

- Vi bliver 1.000 nye københavnere hver måned. Det skaber et stort behov for nye boliger, skoler og en mere grøn og moderne infrastruktur. Det betyder fortsat mange gravearbejder, og derfor skal vi blive bedre til at gennemføre gravearbejderne, så de generer trafikken mindre end i dag, siger Morten Kabell.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx