Af - 26/05-16 22:04; Opdateret: 27/05-16 09:09

Forslag: 16-årige skal stemme til kommunalvalgetForslag: 16-årige skal stemme til kommunalvalget

Sundheds- og Omsorgsborgmester i København, Ninna Thomsen, foreslår at give 16-årige lov til at stemme ved næste års kommunalvalg.

storybild

(Billede: Scanpix)

Når der næste år er kommunalvalg, skal unge helt ned til 16 år have lov til at stemme i Københavns Kommune, lyder forslaget fra Københavns sundheds- og omsorgsborgmester, Ninna Thomsen (SF).

Sundheds- og omsorgsborgmesteren foreslår en forsøgsordning, der giver de unge 16 og 17-årige mulighed for at gå til stemmeurnerne ved kommunalvalget i 2017. Formålet er at inddrage og engagere de unge politisk i en tidlig alder og på den måde hjælpe sunde demokratiske vaner på vej.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

- Jeg vil gerne inddrage de københavnske unge mere i lokaldemokratiet. Vi ved, at de demokratiske vaner bliver grundlagt i ungdommen, og valgdeltagelsen hos de yngste vælgere er markant lavere end hos resten af befolkningen. Det skal vi gøre noget ved. Derfor vil jeg som et forsøg give de 16 og 17-årige lov til at stemme til kommunalvalget næste år, forklarer Ninna Thomsen.

Forslag: 16-årige skal kunne komme i Folketinget
Forslag: 16-årige skal kunne komme i Folketinget

Hun fremhæver Norge som et af de lande, der har gode erfaringer med at give unge ned til 16 år lov til at stemme.

- De 16 og 17-årige har lige så mange holdninger som 18-årige, og de går også op i, hvordan vi indretter vores samfund. Der er samtidig gode erfaringer fra udlandet med at give 16-årige stemmeret, bl.a. i Norge. Så jeg synes, at tiden er inde til at prøve valgret til 16-årige af i Danmark. Vi skal gøre mere for at inkludere de unge i demokratiet og gøre dem politisk bevidste, og det her er vores bud, lyder det fra sundheds- og omsorgsborgmesteren.

Forslaget var på dagsordenen ved et møde i Borgerrepræsentationen i dag.

Unge mænd stemmer ikke - får baghjul af pigerne
Unge mænd stemmer ikke - får baghjul af pigerne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Kunder evakueret fra stort...
bt.dk
Vanvittigt drama i Superligaen:...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx