Af - 03/02-14 08:16; Opdateret: 03/02-14 12:34

Metroulykke: Kranfører anede ikke hvad han lavedeMetroulykke: Kranfører anede ikke hvad han lavede

Arbejdstilsynet overvejer, om metroentreprenør skal meldes til politiet, efter ulykke afslører en række af svigt på metrobyggepladsen.

storybild

En række svigt førte til, at en kranfører tabte et tre ton tungt element styrtede 40 meter ned her på byggepladsen i Nørrebroparken. (Billede: Polfoto/Arkiv)

'Kranen var defekt, betonklodser var ikke fastgjort, og kranføreren anede ikke, hvad han lavede'. Der skete en række af svigt, da en tre ton tung betonklods den 8. januar styrtede 40 meter ned og knuste dele af tunnelboremaskinen på Metrobyggepladsen i Nørrebroparken. Det afslører Arbejdstilsynets rapport om ulykken ifølge Ingeniøren.

Støjende metrobyggeri: FN går ind i betændt sag
Støjende metrobyggeri: FN går ind i betændt sag

Arbejdstilsynets inspektioner og afhøringer efter ulykken afslører en række grove sikkerhedsbrister. Blandt andet har den polske kranfører, der i dagevis havde betjent kranen, ikke fået nogen instruktion i, hvordan den skulle betjenes, eller hvordan arbejdet kunne udføres sikkert. ‘Han skal bare arbejde’, står der i rapporten.

Desuden var kranføreren på forhånd klar over, at der var en defekt i tårnkranens fjernbetjening, men han brugte den alligevel.

Metroen vil give 50.000 kroner i bonus for lærlinge
Metroen vil give 50.000 kroner i bonus for lærlinge

Ifølge rapporten forlyder det også, at ‘kranføreren har godt nok et kranførercertifikat, men på pladsen går der rygter om, at han har købt det for 100 kroner i Polen’.

Desuden er der ifølge Arbejdstilsynets rapport en stående ordre om, at tunnelelementerne ikke skulle sikres, inden de blev løftet. Det var kutyme at løfte op til tre elementer ad gange, som lå løst på strøer oven på hinanden.

Efter ulykken udstedte Arbejdstilsynet flere strakspåbud for de grove sikkerhedsbrister og konkluderede, at sikkerhedsbristerne ‘kunne afstedkomme en alvorlig ulykke med dødelig udgang'. Metroselskabet har siden meldt ud, at alle medarbejdere nu skal igennem en ny introduktion om sikkerhed.

Metroselskab indgår aftale om dansk løn
Metroselskab indgår aftale om dansk løn

Arbejdstilsynet overvejer nu, om metroentreprenøren skal anmeldes til politiet.

Metroxpress arbejder på at få en kommentar fra Copenhagen Metro Team.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fodboldspiller fandt sin kone død:...
bt.dk
Politiet: 21-årig dykker er fundet død
bt.dk
Efter vanvittig målfest: Brøndby...
bt.dk
Chelsea Clinton og Ivanka Trump var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx