Af - 27/10-14 13:06

Upcoming kunstnere i øjenhøjde: Fra nøgen lermand til malerierUpcoming kunstnere i øjenhøjde: Fra nøgen lermand til malerier

Multisalen på Nørrebro var i weekenden base for et helt nyt kunstmarked.

storybild

CPH ART WORKS bød på alt fra tegninger til malerier, performancekunst og skulpturer. (Billede: Valdemar Edouardo Glahn-Abrahamsen)

25-årige Rasmus Styrmer smører sig ind i ler og simulerer en fødsel. Han er nøgen. Og så er han en af deltagerne ved CPH ART WORKS, der i weekenden løb af stablen for første gang.

Her havde unge og nyetablerede kunstnere mulighed for at vise sig frem og sælge ud af deres værker.

- Vi vil gerne have kunsten ned i øjenhøjde med almindelige mennesker. Ofte ser vi folk stå og kigge ind ad facaden til en kunstudstilling, men de tør ikke gå ind. På samme tid synes vi, der mangler nogle platforme for unge kunstnere, hvor de kan sælge og promovere sig selv, siger Jens Hybschmann, der er projektleder for arrangementet.

Mand købte dyr dansk kunst: Nu er han straffet
Mand købte dyr dansk kunst: Nu er han straffet

Et af hovedpunkterne har været at give folk mulighed for at møde kunstneren helt uformelt.

- Der er rigtig mange, der gerne vil have et ægte maleri fra en rigtig kunstner, og her kan de få et personligt møde, hvor kunstneren rent faktisk har tid til at snakke. Og så er priserne på et niveau, hvor alle kan være med, siger han.

En af udstillerne er 22-årige Emilie Agersnap Hamann. Hun meldte sig til et billedkunst-kursus for to år siden, og nu udstiller hun for første gang. Med 9 ud af omkring 20 solgte værker på første dag, er hun en succeshistorie.

- Jeg er meget overrasket og synes, det har været et godt alternativ til nye coming-ups. Jeg ville bare gerne ud at vise mig og høre, hvad andre syntes, så det er overvældende, at der har været så mange interesserede. Her kommer man helt tæt på folk, når de kigger, siger hun.

CPH ART WORKS vil være et tilbagevendende indendørs marked, der skal ses som et alternativ til gallerier, messer og udstillingssteder.

Havfrue-galskab splitter byen: Kitsch eller kunst?
Havfrue-galskab splitter byen: Kitsch eller kunst?

Hvordan er det at være ung kunstner i København?

Emilie Agersnap Hamann, 22 år
- Nu er jeg meget ny i det, for det er min første udstilling. Jeg har hørt, det er rigtig svært, men det bekymrer mig faktisk overhovedet ikke. For mig er det en hobby, men det er noget, jeg gerne vil kunne bruge i mit arbejde med for eksempel børn og unge.

Jesper Hyuk Larsen, 37 år
- Det kan være svært. Der er efterhånden mange om buddet, så der er en del konkurrence. Men det er også utrolig dejligt, for der er et godt fællesskab, og man laver ting sammen. Det er svært for en ung kunstner her i København at komme ind på de rigtige steder og få råd til sin kunst. Så det kan godt være rigtig hårdt.

Rasmus Styrmer, 25 år
- Det er fedt! Hvis du kan lide det, er det nice. Hvis du ikke kan lide det, skal du holde dig væk. Der er ikke nogen penge i det, og det er fucking hårdt arbejde. Men jeg kunne ikke rigtig forestille mig at lave nogle andre ting, så jeg synes bare, det er skønt. Selvfølgelig er det svært, men det bliver nemmere, når folk går sammen og hjælper hinanden.

data-show-border="false">

LÆS OGSÅ: Barns krusedulle bliver til kunst efter 20 år

LÆS OGSÅ: Klassisk kunst møder emojis

LÆS OGSÅ: Imponerende reklamefilm er spækket med filmreferencer

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drama på Amalienborg Slotsplads under...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Liverpools skurk dagen derpå: 'Jeg...
bt.dk
Liverpool-stjerne blev scannet sent i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx