Af - 03/07-14 08:13

Kommunen lapper din cykel gratisKommunen lapper din cykel gratis

Flere københavnere skal vælge den tohjulede, og derfor tilbyder Københavns Kommune nu et gratis tjek af cyklen. V-politiker raser.

storybild

Gratis lapning og servicetjek skal få flere københavnere til at cykle. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Københavns Kommune vil have flere københavnere til at vælge cyklen frem for bilen, og derfor tilbyder den nu, at sende en cykelmekaniker ud til en række boligforeninger og fikse borgernes cykler gratis. Målet med de såkaldte ‘cykel-service-events’ er at nedbringe mængden af korte bilture i byen.

Men tilbuddet vækker harme hos Venstres medlem af Borgerrepræsentationen Jens-Kristian Lütken.

- Det er en mærkelig ting at bruge skattekroner på. Cykellapning er ikke en kommunal kerneydelse. De penge kunne være brugt bedre andre steder i kommunen på både skoler og ældre. Jeg tror ikke på, at sådan en kampagne får flere til at cykle, siger han.

Nye by-cykler koster mere end den Bjarne Riis vandt på i touren
Nye by-cykler koster mere end den Bjarne Riis vandt på i touren

Men den kritik preller af på teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Ø).

- Visionen er, at cyklen skal gøres endnu mere attraktiv, og det er der altså solid dokumentation for, at dette projekt gør. Selvfølgelig er det ikke en kommunal kerneopgave at lappe cykler. Til gengæld er det vores opgave og ansvar at sørge for ren luft til københavnerne og at sørge for, at folkesundheden er i orden, og her hjælper det altså, at flere lader bilen stå og tager cyklen, siger han i en mail til Metroxpress.

Han har stjålet 2000 cykler: Sådan undgår du at få hapset din
Han har stjålet 2000 cykler: Sådan undgår du at få hapset din

Hos Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn mener erhvervspolitisk konsulent Lars Magnus Christensen, at man tager brødet ud af munden på cykelhandlerne.

- Det er uforståeligt, at kommunen tilbyder en service gratis, som man kan købe hos en lokal erhvervsdrivende, siger han.

Men det afviser Kabell med, at arbejdet har været i udbud, og at tanken er på sigt at skabe et fundament, som fremover kan hvile på kommercielle vilkår.


data-show-border="false">

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx