Mandebestyrelses tilladelse til bryster på busser kritiseresMandebestyrelses tilladelse til bryster på busser kritiseres

Movia fortsætter reklamerne for brystoperationer på busserne. Nu klager rådmand fra Frederiksberg kommunalbestyrelse

storybild

Movias bestyrelse fastholder beslutningen om at have reklamer for brystoperationer med bare, struttende bryster på busserne. Nu klager rådmand fra Frederiksberg kommunalbestyrelse (Billede: Movia)

Der skal fortsat være plads til bare bryster på Movias busser. Det besluttede trafikselskabets bestyrelse - der udelukkende består af mænd - i sidste uge, hvor firmaet Nygarts reklamer for brystoperationer var på dagsordenen.

Men den beslutning er en ommer, mener rådmand for SF i Frederiksbergs Kommunalbestyrelse Balder Mørk Andersen. Han har derfor klaget:

- Movia har som offentlig virksomhed et bredt samfundsansvar, og det afspejler beslutningen ikke, siger han, og peger på, at der i afgørelsen ikke tages nødvendigt hensyn til borgere, der føler sig stødt over billedet af bare bryster på åben gade - eller til unge kvinder, der konstant får smidt urealistiske kropsidealer i hovedet.

Bare bryster kører videre på Movias busser
Bare bryster kører videre på Movias busser

I sin klage påpeger han også, at den ni mand store bestyrelse udelukkende består af mænd.

Kun to ud af de i alt ni politikere i Movias bestyrelse stemte nej til de bare bryster. En af dem er Allan Ahmed (EL) fra borgerrepræsentationen i Københavns Kommune:

- Politisk og etisk synes jeg ikke, man skal opfordre unge til at skære i sig selv for at følge kropsidealer. Jeg har ikke noget imod nøgenhed i det offentlige rum, men jeg har noget imod kunstige kropsidealer. Jeg tror desværre de andre stemte for, fordi det ikke er en ulovlig reklame, siger han.

Trafikselskab vil filme billetsnydere med kropskameraer
Trafikselskab vil filme billetsnydere med kropskameraer

Og bestyrelsesmedlem i Movia, Poul Erik Ibsen fra Lolland Kommune (A), der stemte for, bekræfter Allan Ahmeds mistanke:

- Jeg stemte ja fordi det ikke er ulovligt, og fordi aftalen allerede er indgået.

Stigning i vold mod billetkontrollører
Stigning i vold mod billetkontrollører

LÆS OGSÅ: Vanvittig stigning: Derfor er priserne på busser og tog stukket helt af

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx