Af - 24/09-14 08:33; Opdateret: 24/09-14 08:50

Tivoli bygger nyt børne-kulturhus for 130 millionerTivoli bygger nyt børne-kulturhus for 130 millioner

Fokus på unge talenter øges med et helt nyt kulturhus.

storybild

Tivoli Huset er tegnet af det anerkendte arkitektfirma Pei Cobb Freed & Partners fra New York. (Billede: Tivoli)

Gennem 170 år har Tivoli uddannet unge musiktalenter i Tivoli-Garden, og for to år siden kom Tivoli Balletskole til. Nu udvider de med et nyt hus til 130 millioner kroner.

Med Tivoli Huset vil det ypperste fra kunstarterne mødes og kan give fælles inspiration – uafhængigt af ambitionsniveau, skriver de i en pressemeddelelse.

- Tivoli Huset vil betyde, at Tivoli Balletskole sammen med Tivoli-Garden vil kunne udvikle, uddanne og udfordre unge talenter med det formål at skabe en professionel karriere for dem. Og med de faciliteter, vi får i Tivoli Huset, vil det blive muligt, siger Balletchef Peter Bo Bendixen.

Rutsjebanen i Tivoli får to kæmpestore fødselsdagsgaver
Rutsjebanen i Tivoli får to kæmpestore fødselsdagsgaver

Det nye hus kommer kommer til at ligge på Tietgensgade sammen med Tivolis Koncertsal, vil måle 4.500 kvadratmeter og øger Tivolis fokus på talentudvikling.

Her vil de unge talenter også få en tættere omgang med de professionelle kunstnere, der færdes i huset, som Tivolis Symfoniorkester, Tivoli Ballet Teater og internationale orkestre.

- Tivoli Huset bliver et kraftcenter for musik og ballet, hvor topprofessionelle lærerkræfter, udøvende balletdansere og musikere vil mødes, inspireres og være med til at dygtiggøre Danmarks mange unge, kreative talenter, siger Adm. Direktør for Tivoli, Lars Liebst.

To Tivoli-direktører i millionrus
To Tivoli-direktører i millionrus

Tivoli Huset vil være base for Tivoli-Garden og Tivoli Balletskole. og er blevet en realitet efter en donation på 50 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Fondens direktør, Henrik Tvarnø, begrunder donationen med:

- Tivolis tanke om at samle de to kunstformer ballet og musik fysisk under samme tag giver god mening. Der er tale om et visionært projekt, der styrker kreativ uddannelse af talentfulde balletdansere og musikere. Noget hele København forhåbentlig får glæde af.

Tivoli er nu i tæt dialog med Københavns Kommune om at tilvejebringe det nødvendige lokalplangrundlag. Godkendelsen forventes at falde på plads i 2015, hvorefter byggeriet kan gå i gang.

LÆS OGSÅ: Direktør før åbning: Tivoli bliver aldrig færdig

LÆS OGSÅ: Fyret Tivoli-Garden chef sagde nej til andet job

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny popularitetsmåling: Topminister...
bt.dk
Derfor blokerer de lokale for Pusher...
bt.dk
Obama skriver kontrakt: Det skal han...
bt.dk
Simon Kjær i usædvanlig bøn: Vil have...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx