Af - 02/09-16 12:04

Christiania-bruger: Lukket Pusher Street sender bare hash og vold ud i samfundetChristiania-bruger: Lukket Pusher Street sender bare hash og vold ud i samfundet

Bare fordi man rydder Pusher Street for hashboder, ophører problemer med hashhandel og voldelige kriminelle ikke. De flytter bare ud i samfundet, mener bruger af Fristaden gennem 10 år.

storybild

Christianias beslutning om at rydde Pusher Street og smide de hashhandlende på porten er ikke løsningen på problemerne og volden, der omgærder de kriminelle hashandlende på ‘Staden’.

Det mener i hvert ikke 27-årige Simon Iversen, der er kommet på Christiania gennem 10 år og flere gange har oplevet, at Pusher Street er blevet ryddet.

Christianit: Pusherne vil blæse på resten af Christiania
Christianit: Pusherne vil blæse på resten af Christiania

I hans øjne resulterer rydningen af hashboderne blot i en decentral hashhandel på gadehjørner, i parker og på legepladser rundt omkring i byen:

- Efter det her er det slut med en relativt fredelig hashhandel. Nu kommer vi til at se de handlende stå på gadehjørner og andre steder tættere på befolkningen. Det er jo en fantasi at tro, at folk enten stopper med at ryge hash, eller at pusherne stopper med at sælge den, siger han til metroxpress som møder ham på Christiania fredag morgen, imens christianitter går rundt med koben i hænderne og river hashboder ned.

Simon Iversen, der til daglig er snedker, påpeger, at Christiania i hans optik har trukket et stort læs for samfundet og ‘ladet’ de kriminelle handle hash på Fristaden. Havde det ikke været muligt, ville de handlende havde spredt sig ud over hele hovedstaden, som man så det i 00’erne, da en masse private hashklubber blomstrede op efter endnu en rydning af Pusher Street.

- Når det flytter ud af Christiania, tror jeg kun, det er med til at gøre problemerne større. De mange forskellige hashklubber og flere forskellige spillere på markedet var jo dengang i 00’erne med til ‘jumpstarte’ hele bandekonflikten. Det tror jeg bliver en konsekvens af sådan noget her, siger Simon Iversen.

Christiania-skyderi: Formodet gerningsmand er død
Christiania-skyderi: Formodet gerningsmand er død

Han sidder på cirka midt på Pusher Street og betragter de mange nedrivere, det massive presseopbud og Fristadens herreløse hunde, der intetanende går rundt imellem mennesker, murbrokker og europaller.

I Simons øjne hersker der en helt særlig stemning denne fredag morgen.

- Det føles anderledes end tidligere (andre rydninger af Pusher Street, red.). Denne gang kommer den indefra, og det er sjovt at se. Men det virker til gengæld ikke helt som om, der er konsensus omkring, hvad der kommer til at ske herude. Nogen går og råber: 'Gaden er fri', imens andre tror på, at pusherne er tilbage i morgen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx