Af - 04/06-15 13:29; Opdateret: 04/06-15 13:58

Distortion plages af voldelig trend. Arrangøren: - Stop det!Distortion plages af voldelig trend. Arrangøren: - Stop det!

Der har indtil videre ikke været en eneste voldsepisode til årets Distortion i København, men gadefesterne på Nørrebro blev plaget af voldsomme moshpits

Bildstrecke im Grossformat »

Der er ingen vold men desværre en del voldsomhed til Distortion.

Københavns Politi kan - som sædvanligt - melde om en nærmest ufatteligt fredelig første dag af københavner-festivalen Distortion, som fandt sted på Nørrebro i går, og rykker videre til Vesterbro i dag.

- Vi har ingen anmeldelser om vold eller alvorlige ulykker, hvilket jo er ganske flot, når der snakkes om, at omkring 100.000 mennesker deltog i går, siger vicepolitikommissær Henrik Møller Jakobsen, Københavns Politi, til metroxpress.

FOTO: Sådan ser Nørrebro ud i dag efter vild abefest
FOTO: Sådan ser Nørrebro ud i dag efter vild abefest

Men desværre er der alligevel en voldsom trend, der plager Distortion, og ødelægger gadefesterne for mange mennesker: Der opstår særdeles voldsomme moshpits til mange af koncerterne.

Kæmpegalleri: Var du også med til Distortion?
Kæmpegalleri: Var du også med til Distortion?

De består hovedsageligt af kåde unge mænd, som skubber vildt til hinanden, men i kampens hede også generer en masse andre mennesker til de tætpakkede koncerter.

Det bekræfter Distortions presseansvarlige, Mathilde Friese.

- Det er et ærgerligt problem, og det sker hyppigt til de store koncerter. Vi opfordrer selvfølgelig vores gæster til ikke at deltage i det, siger hun til metroxpress.

Betjente i høj kurs: Pigerne vil prøve kasketten, imens drengene vil røre...
Betjente i høj kurs: Pigerne vil prøve kasketten, imens drengene vil røre...

- Det sker, når stemningen bliver lidt for god oppe foran. Folk er fulde - måske for fulde - og glade, og samtidig er det jo ofte noget ganske voldsomt dansemusik. Så får de lige kørt hinanden en tand for højt op, siger Mathilde Friese.

Distortion har tidligere haft problemer med publikum under koncerterne. For to år siden måtte adskillige kvinder køres væk i ambulancer, efter en Medina-koncert løb løbsk på Vesterbro.

Politiet om Distortion:       - Det går jo sindssygt fantastisk
Politiet om Distortion: - Det går jo sindssygt fantastisk

Og i går måtte Suspekt stoppe deres koncert før tid, fordi der var for mange mennesker i publikum til politiets smag.

LÆS OGSÅ: Distortions far: 'Vi skubber den til grænsen i år'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx