Af - 07/08-14 21:45

Her kan du høre morgendagens stjernerHer kan du høre morgendagens stjerner

Vil du vide, hvem der kommer til at dominere hitlisterne det kommende år, så læg vejen forbi festivalen Uhørt i weekenden.

storybild

Sådan hard et tidligere set ud til Uhørt-festivalen på Refshaleøen. (Billede: PR-foto/Uhørt.dk)

Du kender dem formentlig ikke, men snart kommer de til at dominerer hitlisterne. I weekenden kan du hører morgendagens stjerner folde sig ud, når festivalen Uhørt slår sig løs på Refshaleøen i København med 36 ‘up and coming’-bands.

- Det er bands indenfor alle genrer, og derfor vil der selvfølgelig være musik, man ikke bryder sig om, men det er de navne, vi spår, man kommer til at høre meget mere fra i det kommende år. Så hvis man vil være ‘first mover’ på musikfronten, så skal man komme forbi, siger Piet Bendtsen, en af Uhørts to festivalledere.

Festival fortsætter trods faldende billetsalg
Festival fortsætter trods faldende billetsalg

De 36 bands er nøje udvalgt af et 28 mand stort lytterudvalg, der tæller prominente navne fra musikbranchen - blandt andre booker hos Smukfest Claus Visbye, leder af Roskilde Rising Tommy Andersen og Copenhell-booker Jeppe Nissen.

Festivalen startede for fem år siden som en lille, lokal festival for en øvelokaleforening med små 500 besøgende, men voksede sig sidste år stor og national med knap 3.000 besøgende.

Så skidt er Roskilde for dine ører: Flere kommer hjem med tinnitus
Så skidt er Roskilde for dine ører: Flere kommer hjem med tinnitus

360 navne ansøgte i år om at spille på Uhørt, og de ligger alle i vækstlaget. For festivalens fokus ligger nemlig på, at hjælpe de uprøvede bands frem på scenen. Hvert band får tilknyttet to coaches, der giver bandet kritik og gåde råd om alt fra optræden til komposition og sammensætning af sange.

- Vi har haft stor succes med lige netop det her. De fleste af ens venner klapper jo og siger: ‘Hvor er I gode!’ Men når nogle faktisk ser dig i øjnene og siger, at du skal gøre sådan her for at nå rigtig ud til publikum, så er det for langt de fleste af de her musikere første gang, de får at vide, hvordan de rent faktisk klarer sig på scenen, siger Piet Bendtsen.

To af de 36 bands stormer allerede frem. Nemlig Sonja Hald og Keep Camping, der i går vandt DR’s Karrierekanonen.

data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
Filmede sit døende offer: Willy får...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Se billedet: Paradise-deltager har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx