Af - 27/01-16 16:17

Simon blev udsat for en hadforbrydelse: De råbte og spyttede på osSimon blev udsat for en hadforbrydelse: De råbte og spyttede på os

Der er flest i hovedstadsområdet, der har oplevet at være udsat for en hadforbrydelse, viser ny rapport.

storybild

David Sulman og hans ledsager har efterfølgende anmeldt episoden til poltiet, hvilket han også opfordrer andre til at gøre, hvis de oplever noget lignende. (Billede: Privatfoto)

- Det er hårdt at blive mødt med et så voldsomt had, man ikke troede fandtes, fortæller 25-årige Simon Sumal, der en fredag aften sidste december blev offer for grov chikane og hånlige tilråb på grund af sin seksualitet.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Sammen med en mandlig ledsager, han var på date med i det indre København, blev han antastet af en gruppe unge drenge, der følte sig provokeret af, at de to mænd forinden havde givet hinanden et kys og gik og holdt hinanden i hånden.

- De begyndte spytte os i ansigtet og råbe, at vi var klamme. Jeg har aldrig følt mig så underlegen, og jeg står virkelig tilbage med spørgsmålet om, hvorfor folk kan være så hadefulde, fortæller han.

Hadforbrydelser er mere udbredt end hidtil antaget
Hadforbrydelser er mere udbredt end hidtil antaget

Ifølge en ny rapport fra Integrationsministeriet, der kortlægger omfanget af hadforbrydelser, er hadforbrydelser som eksempelvis den Simon var udsat for langtfra enestående. Samtidig viser tallene, at hovedstadsområdet er den del af landet, hvor flest har oplevet at være udsat for en hadforbrydelse inden for det seneste år.

- Det kommer desværre ikke som en overraskelse for mig, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R).

- Selv om København er blevet en mere tryg og sikker by, har vi også i vores egne undersøgelser kunne se, at hadforbrydelser stadig rammer mange kvinder, LGBT-personer og borgere med anden etnisk og religiøs baggrund, siger hun og opfordrer samtidig alle københavnere til at anmelde hadforbrydelser til politiet, så gerningsmændene kan blive fundet og straffet.

Københavns Kommune har udviklet en app til mobiltelefoner, som skal gøre det så nemt som muligt for københavnere at registrere diskrimination og hadforbrydelser.
Du kan læse mere om den HER.


LÆS OGSÅ: Bøsser og biseksuelle lider oftere af stress end heteroseksuelle

LÆS OGSÅ: Homoseksuelle og transkønnede bliver nedgjort på job

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx