Af - 30/09-13 11:11

Frederiksberg vil af med fremmede bilisterFrederiksberg vil af med fremmede bilister

Politikerne på Frederiksberg forhandler om en ny parkeringspolitik, der kan forvandle hele kommunen til en stor p-zone.

storybild

Der er kamp om prakeringspladserne på Frederiksberg. Især bilister med ærinde i Københavns Kommune parkere på Frederiksberg, hvor p-billetterne er billigere, og spadserer over kommunegrænsen. (Billede: Polfoto)

Alt for mange biler til alt for få p-pladser. Det er hverdag for både borgere og erhvervsdrivende på Frederiksberg, hvor alene antallet af dagslicenser til parkering på seks år er vokset fra 61.500 til 195.000.

Det viser en analyse fra Frederiksberg Kommune, som politikerne netop nu forhandler en ny parkeringsstrategi på baggrund af.

- Står det til os, bliver parkeringszonen udvidet til hele kommunen. Vi vil ikke hæve licensen for beboerne, men derimod prisen for at parkere for tilrejsende, siger Katrine Lester (S), 2. viceborgmester på Frederiksberg.

LÆS OGSÅ: Borgmester vil grave flere p-pladser ned

- Vi må gøre os det klart, at en stor del af vores parkeringsproblemer skyldes de høje priser på parkering i Københavns Kommune. Vi ser mange parkere på Frederiksberg og så gå over kommunegrænsen til deres arbejde i København eller tage metroen resten af vejen til city, siger hun og henviser til, at der ifølge analysen ikke er plads til flere p-pladser på gadeniveau. Derfor er etableringen af op til 10 underjordiske p-anlæg også i spil i forhandlingerne.

Konservative politikere i kommunen har tidligere gjort det klart, at de også er klar til et opgør mod københavnere, der parkerer i kommunen. Men ifølge borgmester Jørgen Glenthøj (K) er det for tidligt at sige noget om, hvor forhandlingerne ender.

LÆS OGSÅ: Gigantiske P-bøder på vej: Betal flere tusinde kroner

- Men ét er sikkert: Der er brug for en indsats for at skabe bedre parkeringsforhold for Frederiksbergs borgere, siger han i en skriftlig kommentar til Metroxpress.

Den nye parkeringsstrategi ventes at komme i høring før kommunalvalget.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby-ejer efter kæmpe skuffelse:...
bt.dk
Michael Laudrup færdig som træner på...
bt.dk
Blev enkemand som 38-årig: Nu er...
bt.dk
Brøndby og FCM dominerer: Her er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx