Af - 29/04-14 08:28

Gammel Nørrebrohal holder baskethold ude af 1. divsionGammel Nørrebrohal holder baskethold ude af 1. divsion

Stevngades basket-herrer var klar til oprykning, men deres hal var for dårlig til basketligaen. Nu får de penge til ombygning.

storybild

Stevnsgades herre-elitehold spiller i Nørrebrohallens Hal3A, som nu skal ombygges. (Billede: Stevnsgade Basketball Klub)

‘Tillykke, I er i 1. division, men desværre drenge, det kan ikke lade sig gøre’.

Omtrent sådan lød beskeden til Stevnsgade Basketball Klubs herrehold i 2011, da de var klar til oprykning. Årsag: Nørrebohallen havde ikke plads nok til publikum eller tv-transmissioner til at opfylde Canal Digital Ligaens krav. Konsekvensen blev, at både trænere og spillere forlod klubben.

Nørrebros musiktalenter beholder deres kulturhus
Nørrebros musiktalenter beholder deres kulturhus

Og i år gentager historien sig næsten. Klubbens herrehold kvalificerede sig til oprykning, men måtte takke nej. Årsag: Der var måske penge på vej til ombygning, men beslutningen blev først taget politisk i torsdags - for sent for svarfristen til basketligaen 1. april.

- Det er klart, at vi var bange for, at der skulle ske det samme igen, for flere af vores spillere har evnen til at spille i de bedste rækker, og hvis de rejser, så er det jo forfra igen, siger Peter Kjøller, der er sportschef for klubbens herre- og dame-elitehold.

Han tilføjer:
- Hvis vores elitespillere rejste, så ville det rykke ved hele grundlaget for vores klub, for vi bruger dem også som en del af vores sociale projekter, når vi skal finde nye spillere til de små hold.

Imidlertid har kultur- og fritidsudvalget sagt ja til at bruge fire millioner på at gøre Nørrebrohallen egnet til 1. divisionskampe.

Multikulturel markedsplads skal give Nørrebro et bedre ry
Multikulturel markedsplads skal give Nørrebro et bedre ry

Et beløb, som klubben i første omgang mente var for småt, mens kommunen til gengæld tvivlede på, om hallen nogensinde kunne blive god nok. Nu har optimismen imidlertid bredt sig hos begge parter.

Mystisk hærværksbølge rammer Nørrebro
Mystisk hærværksbølge rammer Nørrebro

- Vi har fået en forhåndsgodkendelse fra ligaen om, at vi vil være i stand til at klare minimumskravene efter ombygningen. Så nu er der også et perspektiv i det for vores spillere, så nu satser vi benhårdt på at rykke op til næste år, siger Peter Kjøller.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx