Af - 26/05-14 08:04; Opdateret: 26/05-14 10:08

Luksusboliger droppes efter naboprotesterLuksusboliger droppes efter naboprotester

Et 17 meter høj boligbyggeri i området ved Kastellet og Den Lille Havfrue er nu blevet taget af tegnebrættet

storybild

En alliance af naboer og foreninger mener at et højt byggeri nær Kastellet vil skæmme de historiske omgivelser. (Billede: Polfoto)

Tre 17 meter høje huse med 32 luksuslejligheder skulle have tårnet sig op i de attraktive omgivelser lige ved Kastellet og ikke langt fra Den Lille Havfrue, men den plan er nu smidt i skraldespanden efter protester.

En alliance mellem over 40 private naboer, Danmarks Naturfredningsforening, flere ØK-fonde og Foreningen Hovedstadens Forskønnelse har nu formået at få Natur- og Miljøklagenævn til at sløjfe den dispensation, som Københavns Kommune ellers havde givet til projektet. Det skriver Politiken i deres printavis.

Hver femte: Danmark har ikke meget at byde på for turister
Hver femte: Danmark har ikke meget at byde på for turister

Byggeriet skulle nemlig kiles ind på en parkeringsplads mellem det historiske fæstningsværk Kastellet og Østasiatisk Kompagnis bevaringsværdige bygninger fra 1800-tallet, og for at det kunne lade sig gøre, havde kommunen dispenseret fra fortidsminde og søbeskyttelseslinjen ved Kastellet og voldgraven.

Dansk bank hædres igen for smukt hovedkvarter
Dansk bank hædres igen for smukt hovedkvarter

Bygherren til projektet er dog overrasket:

- Jeg er forundret over at dispensationen er blevet afslået. Vi havde skabt et projekt, der var disktret placeret ind i området, siger direktør Lars Kragh i udviklingsselskabet Tulipanen, der disponerer over grunden, til Politiken.

Nøgen kunstner 'halshugger' Den lille Havfrue
Nøgen kunstner 'halshugger' Den lille Havfrue

Imidlertid mente nabo-/forenings-alliancen, at det høje byggeri ville være ødelæggende for det historiske miljø omkring Kastellet og Den Lille Havfrue.

Og ifølge Jacob Lange, der er formand for Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse, så ville byggeriet desuden have forringet muligheder for at skabe en bedre forbindelse mellem Kastellet og Langelinje, da dette så kun kunne blive realiseret via småstier i bygningernes skygge, som han siger til Politiken.

Ældgammel storryger fundet ved Holmens Kirke
Ældgammel storryger fundet ved Holmens Kirke

Dermed ikke sagt, at der slet ikke bør bygges på parkeringspladsen, siger han.

- Vi er meget åbne over for, at der kommer noget mere attraktivt på grunden, men det skal være noget, der kommer borgerne til gode, siger han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dronningen har bedt om, at selv den...
bt.dk
Lars Løkke henvender sig direkte til...
bt.dk
Dansk tøjfirma gik konkurs: Nu er det...
bt.dk
Tusinder af danskere er utilfredse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx