Af - 01/03-16 06:35

Uber koster taxibranchen dyrt: Selskab mister 9.000 tureUber koster taxibranchen dyrt: Selskab mister 9.000 ture

Dele af den danske taxibranche sætter nu for første gang beløb på, hvad den private transporttjeneste Uber koster den etablerede branche med sin tilstedeværelse i København.

storybild

Omkring 200 taxichauffører demonstrerede i september mod Uber foran Christiansborg. I starten af februar var protesterne rykket til Gothersgade, hvor frustrerede chauffører blokerede trafikken. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

På et år har 4 x 48 TaxiNord mistet cirka 16 procent af omsætningen fredag og lørdag nat på grund af konkurrence fra Uber.

Det er 9.000 ture på et år, lyder det fra Dansk Taxi Råd, hvor Taxinord-direktør Carsten Aastrup sætter ord på undersøgelsen:

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- Det gør ondt på vognmændene, og det er simpelthen ikke en rimelig situation. Vi havde tillid til politi og myndigheder om at få bragt orden i situationen omkring Uber, men det er mildest talt gået langsomt.

DF: Søren Pind skal forklare nøl i sagen om Uber
DF: Søren Pind skal forklare nøl i sagen om Uber

- Nu har vi det sort på hvidt – vi mister omsætning til en virksomhed, der er politianmeldt for overtrædelse af taxiloven, og de får bare lov at fortsætte.

Jacob Gulmann, direktør i Taxa 4x35, karakteriserer situationen således:

- Taxa 4x35 har registreret en nedgang i omsætningen af vores gadeture i 2015. Særligt i årets sidste kvartal, hvor der traditionelt er flere gadeture i weekenden. Det er i dette specifikke segment, at vi kan mærke Ubers indtræden på det danske marked.

Ifølge brancheforeningen Taxiførere i Danmark betyder konkurrencen fra Uber, at taxichaufførerne mister indtægter på helt op til 6.000 kroner om måneden.

Taxichauffører stopper lørdagstrafikken i protest mod Uber
Taxichauffører stopper lørdagstrafikken i protest mod Uber

Særligt weekendchaufførerne er, ifølge formand Søren H. Nicolaisen, ramt af Ubers popularitet blandt københavnerne.

- Vi hører, at chaufførerne går cirka 1.500 til 2.000 kroner ned i omsætning per vagt i weekenden. På den måde kan det altså koste en chauffør op til 6.000 kroner om måneden, vil jeg anslå.

Taxikrig kan lamme København: Rygter om stor blokade og gadekampe
Taxikrig kan lamme København: Rygter om stor blokade og gadekampe

Der findes ingen officiel oversigt over, hvor mange Uber-chauffører der kører i København. Uber vil ikke selv frem med tallet, men en optælling fra taxi-aktivisterne i Facebook-gruppen 'Uber Fakta' skønner omkring 1.500 køretøjer.

- En del af dem kører jo kun i nogle få timer, mens andre har det som et fuldtidsjob, så det er svært helt at sige, hvor mange det drejer sig om. Vi mærker ikke så meget til det i hverdagen, hvor taxierne stadig sidder på erhvervskunderne, men om natten er nedgangen i antallet af kunder markant, siger Søren H. Nicolaisen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Seniorerne er de største vindere i...
bt.dk
Bokselegendens rørende bisættelse:...
bt.dk
35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
Guldbejlers nøglekamp flyttes: Kevin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx