Af - 21/04-15 22:00

Hospitaler for dårlige til at oplyse om medicin-bivirkningerHospitaler for dårlige til at oplyse om medicin-bivirkninger

Mere end hver tredje akutpatient i hovedstaden føler sig dårligt informeret omkring virkningerne af deres medicin.

storybild

Arkivfoto.

Alt for mange patienter i Region Hovedstaden, der bliver hastet på hospitalet, bliver ikke godt nok informeret omkring deres medicin.

S-regionsformand åbner for mere brugerbetaling
S-regionsformand åbner for mere brugerbetaling

I regionens årlige patienttilfredhedsundersøgelse (LUP) svarer mere end hver tredje akutpatient, at de ‘slet ikke’ eller i ‘ringe grad’ er blevet informeret om virkninger og bivirkinger ved deres medicin under deres indlæggelse, og efter de er blevet udskrevet. Samtidig ligger hovedstaden under landsgennemsnittet i forhold til de andre regioner.

- Det er alvorligt og helt afgørende, at patienterne får grundig information omkring deres medicin, så man sikrer, at de forstår betydningen af at tage den, siger Morten Freil, der direktør hos Danske Patienter.

Fulgte akut-telefonens råd og døde
Fulgte akut-telefonens råd og døde

Store bekymringer
Han frygter, at de patienter, der oplever bivirkinger ved deres medicin, kan finde på at droppe ud af en meget vigtig behandling.

- Bivirkninger medfører store bekymringer hos patienterne, og man risikerer, at de dropper deres behandling eller ikke tager medicinen rigtigt, siger Morten Freil.

- Sygehusvæsnet skal sikre sig, at de giver informationerne på det tidspunkt, hvor patienterne rent faktisk er i stand til at modtage dem og forstå dem, tilføjer han.

77-årig ventede 80 minutter med ildebefindende
77-årig ventede 80 minutter med ildebefindende

Regionsformand, Sophie Hæstorp Andersen, fra Socialdemokraterne, siger i en pressemeddelelse om LUP-undersøgelsens resultater:

- De områder, hvor patienterne i mindre grad eller slet ikke er tilfredse, er netop en del af årsagen til, at vi laver LUP’en. Det er for at finde de steder, hvor vi kan gøre vores service bedre, eller hvor vi kan se, at indsatsen skal styrkes, siger hun.

LÆS OGSÅ: Venstre: S er hykleriske om brugerbetaling

LÆS OGSÅ: Flere kvinder må skifte hospital midt under fødslen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx