Af - 28/05-16 10:14

Glem gamle damer med cerutter - de unge er vilde med bankoGlem gamle damer med cerutter - de unge er vilde med banko

Pensionister og en halv gris som præmie er fortidens banko. Nu er det unge mennesker, der spiller om præmier som et gavekort til en tatovering.

storybild

Unge til banko i Absalon på Vesterbro. Flere og flere unge har taget bankospillet til sig. Det er anden måde at være sammen på, siger arrangørerne. (Billede: Tine Torp Thorlin)

Banko er blevet de unges spil, og flere steder i København mødes de for at spille om fuld plade. Et af stederne er folkehuset Absalon på Vesterbro. Siden åbningen i august har de arrangeret bankoaften hver torsdag med stor succes.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- Der kommer rigtig mange mennesker – vi har næsten 200 gæster hver torsdag, så det er fuldt hus, fortæller Sigrid Kipper Thau, der er eventkoordinator hos Absalon.

Drik dig ned til banko og flad ud til jazz: Her er din weekend i København
Drik dig ned til banko og flad ud til jazz: Her er din weekend i København

Flere gange har banko-arrangementer været så populære, at folk har stået i kø på gaden, og de har måttet afvise folk i døren på grund af fuldt hus. Flertallet af gæsterne er unge studerende.

Det sociale samvær, et billigt koncept og muligheden for flirt over pladerne er en forklaring på de unges kærlighed til banko, mener Sigrid Kipper-Thau:

- Jeg tror, de savner at komme hinanden lidt ved, og så synes de, at det er fedt med lidt hipt på en hverdagsaften.

Unge og gamle delte historier over hjerter i flødesovs
Unge og gamle delte historier over hjerter i flødesovs

Thomas Winefeld har arrangeret banko hos Byens Bedste Banko på Nørrebro de sidste otte år. Her er der dagligt banko, og præmierne er kolde kontanter. Han oplever en klar stigning i antallet af unge:

Der er sket et generationsskifte. Det er blevet mere in at spille banko. Mange tænker på ældre damer med cerutter, når de hører om banko, men sådan er det bestemt ikke længere.

For to år siden begyndte Stevnsgade Basketball at arrangere banko i Nørrebrohallen. Arrangørerne havde en forventning om at lokke pensionisterne i området til, men så dukkede 350 unge op.

Tyreringen storhitter blandt unge piger
Tyreringen storhitter blandt unge piger

Siden da har der været banko hver måned, de 550 billetter bliver revet væk, og hovedparten af bankospillerne er unge mennesker.

- Når vi taler med de unge, tyder det på, at de har brug for et mobilfrit event. Her er du nødt til at være til stede, du snakker, drikker nogle øl og griner, når nogen vinder en selfiestang, siger Jan Boel fra Stevnsgade Basketball.

Dette er den hotteste madtrend lige nu: Her finder du de bedste steder
Dette er den hotteste madtrend lige nu: Her finder du de bedste steder

Både i Absalon og Nørrebrohallen har man givet den traditionelle bankooplevelse et tvist. I Absalon har hver aften et tema, og der har været alt fra drag-, ræve- og fisketema. Det giver mulighed for anderledes værter og sjove præmier. I Nørrebrohallen er den halve gris også skiftet ud med skæve præmier som en hypnosebehandling, gavekort til en tatovering eller en brødrister.

Metroxpress var med til banko. Læs reportagen her.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Veninde til Peter Madsen: Han talte...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
Drama i Frankrig: Skyderi og...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx