Af - 10/03-17 06:01

Københavnske studerende: Vi vil IKKE til Jylland og FynKøbenhavnske studerende: Vi vil IKKE til Jylland og Fyn

Ny undersøgelse blandt studerende på handelshøjskoler og universiteter viser, at københavnerne ikke vil væk fra København. Kun en ud af fire er parat til at søge job vest for Storebælt.

storybild

Saima vil søge job i København, når hun er færdiguddannet. (Billede: Privat.)

Når københavnske studerende får deres eksamensbevis stukket i hånden og skal søge ud på arbejdsmarked, siger hele 71 procent, at de gerne vil blive i København.

Samtidig gyser tre ud af fire københavnske studerende ved tanken om at skulle til Fyn eller den sydlige del af Jylland for et relevant arbejde. Helt galt står det til med Nordjylland, hvor kun 14 procent vil arbejde.

Studerende i praktik skal igen kunne få lidt ved siden af SU

En af dem, der helst ikke vil til Jylland eller Fyn, når hun er færdiguddannet, er Saima Mir. Hun studerer på CBS i København.

Studerende i praktik skal igen kunne få lidt ved siden af SU
Studerende i praktik skal igen kunne få lidt ved siden af SU

»Jeg har mest fokus på job i København, fordi der kun er meget få virksomheder i provinsen, som kan tilbyde job inden for det, som jeg vil arbejde med. Der tror jeg, at mulighederne er større i København,« siger hun.

Karriererådgiver: Rejs til de interessante jobs

Det er ikke kun københavnske studerende, der er glade for København. Undersøgelsen viser også, at seks ud af ti studerende fra Fyn og Jylland er parat til at krydse broerne for et job i hovedstaden.

Derfor mener karriererådgiver i CA a-kasse, Lars Ulrik Jeppesen, at de københavnske studerende skal passe på med at vælge resten af landet fra, når det gælder jobsøgning.

"Nu er der flere veje til at komme ind på krævende studier"

Studerende beder universiteter om hjælp med psykisk pres

»København har flest virksomheder og flest af de spændende job. Men København har også flest ansøgere, og konkurrencen om jobbene er benhård. Så det er langt fra sikkert, at de kan finde drømmejobbet i København,« siger Lars Ulrik Jeppesen.

Selv om den studerende Saima Mir ikke regner med at skulle fra København, når hun er færdig med sin uddannelse, så vil hun ikke udelukke det helt i fremtiden.

»Det skulle godt nok være drømmejobbet for, at jeg ville flytte væk fra hele mit netværk. Men det får man nok næppe som nyuddannet,« siger Saima.

Flere studerende har psykiske problemer
Flere studerende har psykiske problemer

LÆS OGSÅ: Studerende beder universiteter om hjælp med psykisk pres

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx