Af - 27/09-16 14:27

Erik kom til verden i nat: Nu er der 600.000 i KøbenhavnErik kom til verden i nat: Nu er der 600.000 i København

Det blev en velskabt lille dreng, der kan smykke sig med titlen 'Københavner nummer 600.000.' Overborgmesteren tog i dag imod den intetanende æresbaby.

storybild

Københavner nummer 600.000 er født. Erik sov som en sten gennem blitzregnen og mange nysgerrige blikke.

København har massivt vokseværk, og i dag rundede byen en solid milepæl, da borger nummer 600.000 blev født.

- Han hedder Erik. Det er et familienavn i vores familie, og så skal han bo på Østerbro, lød det fra den nybagte mor, Christina Schou Høg,

En prognose har vist, at det var i dag, byen ville runde tallet, og derfor fik den førstefødte baby i døgnet kort efter sin ankomst til verden fint besøg af overborgmester Frank Jensen (S) på hospitalet.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Erik tog dog ikke meget notits af situationen, men snuppede sig i stedet en lur, mens kameraerne blitzede, og folketallet blev fejret.

Det var en glad overborgmester i København, der pointerede, at det ikke er hver dag, han er på barselsbesøg.

- Jeg har glædet mig til at hilse på den lille ny københavner. Det er en særlig dag, fordi byen nu runder 600.000 borgere. Og København vokser fortsat.

- Frem mod 2027 bliver vi 100.000 flere. Det skyldes især, at folk gerne vil have børn i København – og gerne vil blive i byen, når de har fået børn. Det er jeg rigtig glad for, sagde Frank Jensen under besøget.

Som gave til den nyfødte havde overborgmesteren medbragt en startpakke med blandt andet sparkedragt, hagesmæk, sutteflaske og en cykelhjelm med det unikke tryk 'Københavner nr. 600.000' i nakken.

Ifølge kommunens befolkningsprognose er Amager Vest den bydel, der inden for de seneste 12 år har oplevet størst vækst og befolkningsboom. Bydelen er vokset med hele 46 procent, hvilket svarer til, at der er kommet over 21.000 nye amagerkanere. Det skyldes blandt andet, udbygningen af Ørestaden.

Mængden af folk fra udlandet, der søger mod København er en anden grund til, at byen vokser. Der er kommet mere end 36.000 flere internationale københavnere. Top tre over lande, der kommer hertil er USA, Italien og Tyskland.

Der flytter også rigtig mange til København fra resten af landet, men faktisk flytter lige så mange fra byen. I alt flytter cirka 60.000 til – og fra – København hvert år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Netop frigivet: Helt nye...
bt.dk
Randers overlever i Superligaen efter...
bt.dk
Alvorlig ulykke i forlystelse: Casper...
bt.dk
Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx