Af - 01/09-14 20:20

Er planlagt cykelsti på Christiania for farlig?Er planlagt cykelsti på Christiania for farlig?

Flere christianitter mener, at den planlagte cykelsti på Christiania er for farlig. Metroxpress har været på gaden for at høre, hvad københavnerne mener.

Christiania, hvor den planlagte cykelsti skal løbe igennem.

Meningerne er delte blandt københavnerne om den planlagte cykelsti gennem Christiania, der de seneste måneder har fået bølgerne til at gå højt i København. Christianitterne modsætter sig den ruten, der skal gå gennem fristaden, og politikere på Københavns Rådhus kalder christianitterne for snævertsynede og chikanerende.

Nu har en af Christianias beboere filmet en cykeltur på den planlagte rute for at vise, at den ikke egner sig til projektet. Her kalder hun ruten for nervepirrende og fuld af farlige sving.

Men hvad mener københavnerne? Metroxpress har været en tur på gaden for at høre, om de er enige i kritikken. Og de er tilsyneladende ligeså uenige som politikerne og christianitterne.

- Der er ikke plads til at lave en cykelsti. Der er alt for smalt til to cykelbaner, er en reaktion, der går igen fra flere, mens andre peger på, at rutens mange skarpe sving kan gøre det usikkert for børn.

Danskstuderende Emilie Kaas er ikke enig i.

- Praktisk vil det sagtens kunne lade sig gøre, når man ser videoen. Men jeg synes, at det er en vildt dårlig idé at tvinge en cykelsti igennem, siger hun.

Rasmus Larsen, der også er studerende, mener heller ikke, at ruten giver meget plads at cykle på. Men så må man jo sænke farten, siger han og tilføjer:

- Det er jo grundvilkårene for rigtig mange cykelstier i København, at der ikke er meget plads. Så må man jo bare tage det i det tempo, der kan lade sig gøre, siger han og peger på cykelstien langs Søerne som et andet sted med smal cykelsti og mange fodgængere, der skal navigeres udenom.

Hvad synes du? Se videoen og fortæl os, hvad du synes.

data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bombe i Superligaen: Stjæler...
bt.dk
Inger Støjberg kritiserer kendt...
bt.dk
Medinas frække natklub-show: Frit...
bt.dk
Mand dræbt i trafikulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx