Af - 21/04-15 12:00

Københavnerne er trætte af taxiernes rådne kørselKøbenhavnerne er trætte af taxiernes rådne kørsel

Hver anden københavner oplever, byens taxier kører uforsvarligt. Direktør forsvarer chaufførerne med, at de er dygtige nok til at foretage vilde manøvrer.

storybild

Københavnerne mener ikke, byens taxier kører ordentligt, men taxa-direktør forsvarer chaufførerne med, at de har styr på, hvad de laver. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Chaufførerne i de potente taxier i hovedstaden trykker lidt for hårdt på speederen og har overordentligt svært ved at aflæse trafiksignalerne.

I hvert fald viser en undersøgelse, YouGov har foretaget for metroxpress, at hver anden københavner mener, byens taxier kører uforsvarligt.

Løb fra taxaregning på 1.400 kroner - glemte lige en lille detajle
Løb fra taxaregning på 1.400 kroner - glemte lige en lille detajle

Hyrevognene kører for stærkt, tager for mange chancer, foretaget ulovlige U-vendinger og kører over for rødt eller gult, bemærker københavnerne i undersøgelsen.

DanTaxis direktør John Lindbom, som også er formand i Dansk Taxi Råd, forklarer, at det dårlige image kan skyldes, at befolkningen ikke er klar over, hvor dygtige taxichaufførerne er bag rettet.

16-årig pige faldt i søvn i taxa: Vågnede op, da hun blev voldtaget
16-årig pige faldt i søvn i taxa: Vågnede op, da hun blev voldtaget

Jeg kan godt forstå, at nogle eksempelvis ser en taxichauffør lave en hurtig vending og tænker: 'Det var da godt nok utroligt'. Men man skal tænke på, at normale mennesker ikke har samme overblik som en chauffør, der kører 120.000 kilometer om året.

Alligevel er John Lindbom træt af undersøgelsens resultater:

- Det giver jo et dårligt image, men jeg må bare forholde mig til, at vi ikke ser særlig mange lovovertrædelser og skader på taxier. Der er selvfølgelig altid uheldige eksemplarer i branchen, men generelt er det sjældent, en taxi for eksempel tages i at køre for stærkt.

Dansk iværksætter vinder navnestrid om ordet 'taxa'
Dansk iværksætter vinder navnestrid om ordet 'taxa'

I Jylland er man mindre utilfreds med taxierne. Her svarer omkring hver tredje, at taxairne kører uforsvarligt. Utilfredsheden skyldes ifølge chauffør Valther Thomsen, at taxierne har travlt:

- Jeg tror, det handler om kroner og ører. For hvis man nu kan nå den grønne bølge med 120 kilometer i timen i stedet for 60, så får man måske lige to-tre ekstra kunder i løbet af en nat.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx