Af - 01/10-14 08:40

Hed debat på Frederiksberg: P-pladser eller trafiksikkerhedHed debat på Frederiksberg: P-pladser eller trafiksikkerhed

Et borgerligt flertal på Frederiksberg vil bruge en million kroner på otte p-pladser.

storybild

Ikke alle på Frederiksberg Rådhus er tilfredse med beslutningen om at bruge trafiksikkerhedspenge på parkeringspladser. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Sikre cykelstier, fodgængerovergange og svingbaner. Der bliver færre penge til trafiksikkerhed på Frederiksberg næste år. Et borgerligt flertal i kommunalbestyrelsen har nemlig besluttet at bruge en million kroner fra en trafiksikkerhedspulje på at genoprette otte parkeringspladser.

Det er 25 procent af kommunens samlede trafiksikkerhedsbudget for næste år, og det ærgrer 2. viceborgmester i kommunen Katrine Lester (S).

Her strammes p-reglerne: Nu skal alle betale
Her strammes p-reglerne: Nu skal alle betale

- Det betyder, at vi nu kun har tre millioner kroner til sikkerhed næste år, men vi har altså en stribe projekter, vi gerne vil have gennemført, for vi har stadig et Frederiksberg-kort med mange sorte huller, siger hun.

Katrine Lester understreger, at hun ikke er imod hverken biler eller plads til parkeringspladser.

Nu bliver P-vagterne nødt til at gå med kameraovervågning
Nu bliver P-vagterne nødt til at gå med kameraovervågning

- Men pengene bør findes et andet sted, så det ikke går ud over trafiksikkerheden. Vi har en pulje til at etablere p-pladser, så det ville da være fair at tage penge herfra. Det gavner jo også bilisterne, at trafiksikkerheden højnes, siger hun.

Men det er noget vrøvl, mener den konservative Frederiksberg-rådmand Simon Aggesen.

- Det er naturligt at tage pengene fra trafiksikkerhedspuljen, fordi det er et samlet projekt. De otte p-pladser skal erstatte andre p-pladser, der nedlægges, for at etablere en helle og gøre det mere sikkert at krydse Smallegade. Det er et trafikalt meget belastet område, og derfor vil vi gerne have gennemført projektet, men borgerne har stadig brug for at kunne parkere bilen. Man kan så se på, om puljen til trafiksikkerhed på sigt skal være større. Den diskussion tager vi gerne, siger han.

Hvad synes du?

data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk koncern på vej i ny stor...
bt.dk
Rasende megastjernes mand efter...
bt.dk
DF-top: Messerschmidt vil gøre...
bt.dk
Weinstein kan løslades med en fodlænke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx