Af - 04/06-15 18:44; Opdateret: 04/06-15 18:55

'Swagstortion': Byt dig til den helt rigtige stil på Istedgade'Swagstortion': Byt dig til den helt rigtige stil på Istedgade

Midt på Istedgade kan du i en orange container bytte dig til den helt rigtige Distortion-stil. Konceptet hedder Byttekluns og sætter fokus på genanvendelse og reducering af mængden af affald.

storybild

(Billede: Sarah Butmann)

Er du kommet afsted til Vesterbro uden at 'rocke' det helt rigtige Distortion-gear? Frygt ikke.

LÆS OGSÅ: Distortion plages af voldelig trend. Arrangøren: - Stop det!Midt på Istedgade ligger Byttekluns. En orange container fyldt med genbrugstøj, som kan blive dit, hvis du er villig til at give noget af dit eget tøj i bytte. Heraf navnet Byttekluns.

- Der er så mange, der har noget liggende hjemme i skufferne, som de aldrig bruger. Hvis de kommer herned, kan de måske finde noget, de hellere vil have, siger Morten Svarre, der er kommunikationsmedarbejder i Vestforbrænding, som står bag Byttekluns.

Konceptet er skabt for at sætte fokus på genanvendelse, så mængden af affald kan reduceres.

LÆS OGSÅ: FOTO: Sådan ser Nørrebro ud i dag efter vild abefest

LÆS OGSÅ: Kæmpegalleri: Var du også med til Distortion?

Ifølge Christian Bjerregaard, kommunikationschef i Vestforbrænding, har der allerede - da metroxpress møder dem en time inde i Distortion på Vesterbro - været godt gang i bytteriet.

- Jeg regner med, at vi har lavet omkring 100 tøjbyt indtil videre, og det betyder jo 100 opslag. Så det er alletiders, siger han.

Opslagene han refererer til er på Instagram.

- Ja, for at passe ind i tidsånden har vi lavet en Instagramprofil, hvor alle, der bytter tøj, uploader et billede af sig selv under #byttekluns, siger han og glæder sig over måden at nå ud til de unge mennesker på.

En buks for en buks
I den orange container er reglen, at man typisk bytter en trøje for en trøje og en buks for ja, en buks. Men skruer man charmen på, eller ligner én, der fryser, er der muligheder for at gå med mere, end man kom med.

- Vi er faktisk ret large. Er det koldt, og du kommer med en trøje, kan du godt få lov til at tage en jakke med herfra, siger Morten Svarre.

LÆS OGSÅ: Betjente i høj kurs: Pigerne vil prøve kasketten, imens drengene vil røre...

LÆS OGSÅ: Ida Auken om sin vildeste Distortion: Jeg dansede og var højgravid

LÆS OGSÅ: Nørrebros butiksejere barrikaderer sig mod Distortion-tissere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx