Af - 28/04-15 19:11

Whopper-kongen flopper igen: Burger King får to sure smileys i stregWhopper-kongen flopper igen: Burger King får to sure smileys i streg

Rengøringen på burgerkædens restaurant på Rådhuspladsen sejlede ved Fødevarestyrelsens seneste kontrolbesøg.

storybild

Her ses restauranten, der ligger i starten af Strøget over for Rådhuspladsen. (Billede: google-street view)

Burger King på Rådhuspladsen har rod i rengøringen,

Forrige weekend lørdag den 19. april fik restauranten sin anden mugne smiley i streg af Fødevarestyrelsen samt en bøde på 22.5000 kroner for en række uhygiejniske forhold, der ikke var blevet strammet op på, siden styrelsens sidste besøg blot fem uger forinden.

Han hedder Burger, og hun hedder King: Nu skal de giftes
Han hedder Burger, og hun hedder King: Nu skal de giftes

Gammelt fedt ved fritterne
Ifølge kontrolrapporten blev der fundet gamle madrester liggende omkring, under og over pommesfrites-frituren, væggene havde sorte belægninger, på gulvet lå et tykt lag gammelt fedt, og på spejlet ved pommesfriterne blev der fundet gammelt snavs.

Der blev desuden fundet store fedt-ansamlinger mellem inventaret, og på udsugningen lå der støv, som risikerede at falde ned i pommesfriterne.

Burger King lancerer ny parfume: Nu kan du dufte af whopper
Burger King lancerer ny parfume: Nu kan du dufte af whopper

De klamme forhold stopper dog ikke her.

Sort snavs ved bøfgrill
På udsugningen ved bøfgrillen fandt man et tykt lag sort snavs, som havde risiko for at falde af i flager og lande på bøfferne. Brødristeren havde desuden klistrede gule belægninger.

Sidst, men ikke mindst, var der desuden risiko for, at skadedyr kunne trænge ind i restauranten gennem en sprække under glasdøren, hvilket udløste et påbud.

Burger King lukker 89 restauranter på grund af hygiejneskandale
Burger King lukker 89 restauranter på grund af hygiejneskandale

Brødbetynget burgerkonge
I en mail sendt til metroxpres, beklager marketingsdirektør i Burger King, Ole-Erik Samseth, den dårlige hygiejne.

- Vi tager situationen meget alvorligt, skriver marketingsdirektøren og understreger samtidig, at man har iværksat en række tiltag for, at restauranten på Rådhuspladsen, som drives af en selvstændig franchise-tager, fremover efterlever Fødevarestyrelsens anmærkninger.

- Det betyder helt konkret ekstra bemanding og oprydning af spiseområdet i spidsbelastningsperioder såsom weekendnætter, ligesom vi har foretaget en grundig optimering af procedurerne for hygiejne og rengøring for at undgå lignende episoder i fremtiden, skriver Ole-Erik Samseth.

Nej nej nej... Amerikanerne vender hamburgeren ryggen
Nej nej nej... Amerikanerne vender hamburgeren ryggen


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx