Af - 16/09-16 09:42; Opdateret: 16/09-16 11:04

Jan er blevet kørt ned fire gange af en cyklist: De tænker kun på sig selvJan er blevet kørt ned fire gange af en cyklist: De tænker kun på sig selv

På blot fire måneder er Jan Henning Petersen blevet påkørt fire gange af cyklister i København

storybild

(Billede: Morten Germund)

Cyklisterne fylder meget i det Københavnske bybillede. Måske lidt for meget, hvis man spørger 45-årige Jan Henning Petersen, der er blevet påkørt hele fire gange de sidste fire måneder.

- Fire gange er jeg blevet kørt ned af en cykel. Jeg er så træt af cyklister, som kører efter deres egne love og blæser på alt og alle, siger Jan Henning Petersen.

Cykelturen er tre-fire gange så farlig som en tur i bil
Cykelturen er tre-fire gange så farlig som en tur i bil

En af gangene endte det så voldsomt, at Jan brækkede sin tommelfinger og kom slemt til skade med sit højre skinneben. Han beskriver hændelsen således:

- Jeg gik på fortovet ved Enghave Plads lige ved Enghave Parken, og pludselig bliver jeg kørt ned af en Christiania-cykel bagfra og falder ned på min højre tommelfinger og slår mit skinneben. Personen gad ikke engang hjælpe mig bagefter.

Jan Henning Petersen arbejder til daglig som vikar for et rengøringsfirma.

Jan Henning Petersen har efterfølgende haft problemer med sin højre fod siden ulykken og håber, at man hæver bøderne for cyklister, som han mener, kan være med til at forebygge antallet af ulykker i trafikken.

- De tænker kun på dem selv og ingen andre. Man burde give dem en bøde på 10.000 kroner, siger han.

Cyklistforbundet jubler over lovlige højresving
Cyklistforbundet jubler over lovlige højresving

Det er ikke kun Jan Henning Petersen, der er utilfreds med cyklisterne i København. Hos Dansk Fodgængerforbund oplever man en stigende tendens blandt fodgængere, der føler sig utrygge.

- Vi får jævnligt henvendelser fra fodgængere, der bliver mere og mere utrygge, siger Ullaliv Friis, der er direktør i Dansk Fodgængerforbund.

Antallet af ulykker fra 2011-2015 mellem fodgængere og cyklister er på 180 tilfælde, oplyser Rådet for Sikker Trafik. Heriblandt er 127 kommet alvorligt til skade, 52 er kommet lettere til skade og én er blevet dræbt.

LÆS OGSÅ: Fodgænger-formand raser: Fjern jeres hestelort!

LÆS OGSÅ: Fodgængere: Cyklister er de værste parasitter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx