10/11-15 09:06

Fans jubler: Olsen Banden-bygning endelig reddetFans jubler: Olsen Banden-bygning endelig reddet

Den ikoniske Olsen Banden-bygning ved navn 'Det Gule Palæ' undgår nedrivning takket være én million kroner fra en gavmild, dansk fond.

Bildstrecke im Grossformat »

Skide godt, Egon!

Fans af filmklassikeren Olsen Banden er begejstrede for, at 'Det Gule Palæ' som optræder i filmen 'Olsen Banden på sporet' fra 1975 ikke skal rives ned, men flyttes til Gedser.

Hjælp! Tiden løber ud for Olsen Banden-skat
Hjælp! Tiden løber ud for Olsen Banden-skat

Det er med stor glæde, at vi i Olsen Banden Fanklub DK kan oplyse, at A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formå, har valgt at bakke op om vores projekt, skriver fanklubben i en pressemeddelelse.

Det seneste år har fangruppen og togentusiaster kæmpet for at bevare det gamle kontroltårn og forsøgt at skaffe 1,3 millioner kroner, som en flytning af bygningen vil koste.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.
A.P. Møller Fondens donation er sammen med de knap 100.000 kroner, som fansene selv har indsamlet, nok til at projektet kan gennemføres.

New York i København: Så fed er ny Tivoli-restaurant
New York i København: Så fed er ny Tivoli-restaurant

- Dermed kan flytningen nu realiseres og tårnet sikres fra nedrivning, hvilket er helt fantastisk, siger Rune Holm Clausen, Formand for Olsen Banden Fanklub DK.

Efter planen skal tårnet flyttes til sommeren 2016 fra København til Gedser remise i Gedser, hvor tårnet skal renoveres og indgå i museets drift som aktivt kontroltårn, og minimuseum.

45 meter højt tårn bliver ny forlystelse i Tivoli
45 meter højt tårn bliver ny forlystelse i Tivoli

- Det er en stor glæde at være med til at sikre, at dette fine gamle hus med sin helt unikke historie bliver reddet og kan anvendes på et sted hvor mange vil få glæde af det, forklarer Thomas Brogren, arkitekt og rådgiver på projektet hos arkitektfirmaet Gottlieb/ Paludan Architecs, i pressemeddelelsen.

Banedanmark havde oprindeligt givet fanklubben ét år til at flytte tårnet – som stod til at udløbe ved udgangen af 2015, men nu er fristen blevet forlænget, så bygningen altså undgår nedrivning.

Denne barnestjerne skal spille 'Den lille havfrue' i ny film
Denne barnestjerne skal spille 'Den lille havfrue' i ny film

LÆS OGSÅ: Fans raser over kontroversiel ændring i Harry Potter-film

LÆS OGSÅ: TV: Forsvundet Disney-film dukket op efter 87 år

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx