Af - 27/03-15 09:23; Opdateret: 27/03-15 09:43

Københavnsk vodka vandt guld på tysk spritmesseKøbenhavnsk vodka vandt guld på tysk spritmesse

Den Københavnske vodka med det muntre navn, Den Klodsede Bjørn, vandt i weekenden guld på en eftertragtet tysk spiritusmesse. Nu vil de have den i New York og Australien.

storybild

(Billede: Frederik Plum)

Den håndlavede københavner-vodka Den Klodsede Bjørn, som til dagligt står på køl i prominente barskabe på Michelin-restauranter som Kadeau og Marv & Ben, blev i weekenden præmieret med førstepladsen ved den tyske spiritusmesse, Destille Festival Berlin.

Over for metroxpress fortæller ejer, Frederik Plum, at dommerne, nogle af tysklands bedste bartendere, spiritusproducenter og slow food-eksperter, især lagde vægt på 'Bjørnens' klarhed:

- Med vodka handler det meget om, hvor klar den er samt, hvordan den flyder og fylder i munden, og her scorede den højt blandt dommerne, siger Frederik Plum og forklarer det svære ved at få netop vodka, som er en smagssvag spiritus, til at fylde meget.

Oven på guldet ved den tyske spiritusmesse har sprit-forhandlere fra Tyskland, Australien og New York vist interesse for den københavnske, mikro-destillerede vodka.

- Det er helt fantastisk, for det er generelt ret svært for små, danske spiritus-producenter at komme ud over den danske grænse. Og især når det er så niche-præget som håndlavet sprit, siger Frederik Plum.

Sammen med kæresten, Naja Olesen, har Frederik butikken 'Den Sidste Dråbe' i Jægersborggade, hvor man kan prøvesmage 'Bjørnen' samt en række andre spiritusser fra danske mikro-destillerier:

- Vi har plads til 12 personer i baren, og vi fokuserer meget på den sociokulturelle del, hvor man, imens man smager, kan lytte til passende LP'er. For eksempel passer en bourbon til Bob Dylan, ligesom en vodka passer til Vladimir Vysotskij. Ruslands svar på Poul Dissing, siger Frederik Plum.

Putins julegave - billigere vodka til alle
Putins julegave - billigere vodka til alle

Hver sjette ung rører ikke alkohol
Hver sjette ung rører ikke alkohol

Vi ryger og drikker mere!
Vi ryger og drikker mere!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Hans-Henrik er rasende: Hønsene...
bt.dk
Kendis skal betale 170.000 kr. i Se...
bt.dk
Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx