Af - 23/04-14 09:42

Dagen uden et eneste indbrud: \Dagen uden et eneste indbrud: "Jeg har aldrig oplevet noget lignende"

En række fængslinger af tyve har sikret, at antallet af indbrud er rekordlavt. For første gang har der endda været et helt døgn uden indbrud.

storybild

Politiet bruger store ressourcer på at finde DNA-spor - og den langsommelige proces giver nu pote i København. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Færre københavnere kommer hjem til en gennemrodet og udplyndret bolig. Politiet har nemlig så stor succes med at sætte hovedstadens banditter bag lås og slå, at antallet af indbrud er faldet med 17 procent.

- Årsagen er helt lavpraktisk: vi har smidt dem, der laver indbrud, i spjældet. En del af dem er vores lokale rødder, men vi har også haft held med at få fat i nogle grupper af rumænere, bulgarer og chilenere. Det er tale om omrejsende kriminelle, og de bliver udvist af landet efter afsoning, siger Tommy Laursen, der er leder af Københavns Politis indbrudsgruppe.

Hækkerup: Politiet er toptunet mod omrejsende kriminelle
Hækkerup: Politiet er toptunet mod omrejsende kriminelle

Det er især politiets stigende brug af dna-spor, der har givet pote i forhold til at stoppe de kriminelle:

- Vi prioriterer sporsøgning meget højt. Det kan være en langsom proces, og der kan gå helt op til en måned, inden vi har en DNA-profil. Men hvis den passer, så er der bingo, og så er sagen opklaret, siger Tommy Laursen, som også understreger, at borgerne er blevet bedre til selv at bekæmpe indbrud:

Politi: Udvist rumæner kom igen og begik 22 indbrud
Politi: Udvist rumæner kom igen og begik 22 indbrud

- Der er i de seneste år kommet et større fokus på problemet. Folk er blevet bedre til at hjælpe hinanden med et godt naboskab. Det handler om lavpraktiske ting som at kigge efter hinandens lejligheder, sørge for at tømme postkassen og lægge affald i skraldeposen. Og så er borgerne også blevet bedre til at henvende sig, når de ser noget mistænkeligt, siger Tommy Laursen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelsk betjent udskrevet efter...
bt.dk
'Det var mega pinligt, og jeg flovede...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert om...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx