Af - 11/01-16 07:55; Opdateret: 11/01-16 08:18

Metrobyggeri kan blive 2 milliarder dyrereMetrobyggeri kan blive 2 milliarder dyrere

Metroselskabet har modtaget ekstrakrav fra hovedentreprenøren på metrobyggeriet Cityringen

Bildstrecke im Grossformat »

Det københavnske metrobyggeri Cityringen kan risikere at blive endnu dyrere. Metroselskabet har nemlig modtaget en kæmperegning fra hovedentreprenøren Copenhagen Metro Team (CMT), der lyder på 300 mio. euro - mere end to milliarder kroner. Herudover vil selskabet rejse krav om tidsfristforlængelse. Det skriver Byggeriets Dagblad, Licitationen.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Med den regning ser det ud til, at metrobyggeriet kan risikere at blive 10 pct. dyrere.

Unge flashmobbere smed bukserne i Københavns Metro
Unge flashmobbere smed bukserne i Københavns Metro

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget et meget stort krav fra vores hovedentreprenør CMT. Det rejste krav er meget lidt dokumenteret, men det er vores umiddelbare vurdering, at vi vil afvise det. På grund af kravets størrelse har vi naturligvis informeret vores ejere, siger teknisk direktør hos Metroselskabet Erik Skotting til Licitationen.

Når CMT kræver en tidsforlængelse, er der ifølge Metroselskabet ikke tale om forsinkelser. Istedet ønsker CMT formentlig at begrænse risikoen for dagbøder, mener Metroselskabet.

Derfor bliver du sat langt fra vinduet i restauranten
Derfor bliver du sat langt fra vinduet i restauranten

CMT afviser over for Licitationen at kommentere på, hvilke konkrete forhold, der ligger til grund for de ekstra krav, men slår fast at det ikke vil betyde forsinkelser på byggeriet.

Kommunikationschef i CMT kalder de nye krav for udramatiske:

- Det er en helt normal procedure verden over i design-and-build projekter i den størrelsesorden. Det er nærmest usandsynligt, at der ikke i så stort og komplekst projekt ikke skulle opstå gråzoner, hvor der er behov for afklaring af, hvem der bærer det kontraktuelle ansvar. Vi har nu afleveret vores indspark i en proces, der først lige er begyndt. Vi mener, at der er tale om et rimeligt og berettiget krav, siger Sigurd Nissen-Petersen, kommunikationschef i CMT til Licitationen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx