Af - 22/05-15 15:17

Lucca var facer på gaden: Jeg blev overfaldet seks gange på under et årLucca var facer på gaden: Jeg blev overfaldet seks gange på under et år

20-årige Lucca Hagen er en af flere facere, der har oplevet at blive overfaldet og chikaneret.

storybild

- Jeg er kommet videre og har det godt i dag, siger Lucca Hagen, der nu arbejder med telemarketing. (Billede: Anders Malling Beck & Privatfoto)

Flere indsamlingsorganisationer oplever, at deres facere bliver truet, spyttet på og sågar overfaldet af forbipasserende.

Da 20-årige Lucca Hagen for et år siden begyndte at arbejde som facer hos Amnesty, så hun det som en enestående mulighed for at gøre en forskel ved blandt andet at indsamle underskrifter på de københavnske gader.

Men efter seks overfald på blot elleve måneder vurderede Amnesty og Lucca selv, at det ikke længere ikke var forsvarligt at lade hende beholde jobbet.

- Jeg er blevet kaldt luder, kælling og er blevet spyttet på og skubbet, fortæller Lucca, der for det meste oplevede, at det var fulde, ældre mænd, der stod bag chikanen.

- Det var som om folk ikke så én som et menneske, når man havde kampagne-trøjen på.

- Jeg blev frusteret og ked af det. Men fordi det ofte var fulde tosser, havde jeg lettere ved at ryste det af mig, siger hun.

Det sidste overfald fik dog bægeret til at flyde over. Her pressede en ung mand, der ikke var meget ældre end Lucca selv, hende hårdt op mod en mur. Helt uprovokeret.

- Det kom meget pludseligt. Han kom så tæt på og rørte ved mig. Det havde jo ikke længere noget med Amnesty eller mine værdier at gøre, men handlede udelukkende om ydmygelsen af mig som person, siger Lucca, der ved at stå frem håber på at dæmme op for trusler og overfald mod andre af hendes tidligere kolleger.

Amnesty har i forbindelse med overfaldene sørget for, at Lucca modtog krisehjælp. Fem af de seks overfald har Lucca politianmeldt. Et overfald anmeldte hun ikke, fordi gerningsmanden ikke var særlig genkendelig, og hun troede, det ikke ville nytte noget at anmelde det.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er BTs karakterer: Vejret var...
bt.dk
Tv-kokken Jamie Oliver i knæ: Derfor...
bt.dk
Ekspert: Modegigant booker ikke prins...
bt.dk
Flot anerkendelse! Superliga-dansker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx