Af - 07/02-14 11:28

Ny DF-borgmester: Jeg har alt for lidt fritidNy DF-borgmester: Jeg har alt for lidt fritid

Selv om Carl Christian Ebbesen (DF) er borgmester for kultur- og fritid, har han ikke tid til at bruge København særlig meget. Det vil han lave om på nu.

storybild

Carls Christian Ebbesen blev ved årsskiftet kultur- og fritidsborgmester i København og er dermed byens første DF-borgmester. (Billede: Carsten Lundager)

- Der har ikke været særlig meget plads til andet end politik de seneste 18 år.

Sådan lyder det fra kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF), da metroxpress møder ham en eftermiddag mellem to interviews på TV 2 Lorry.

”Hvis jeg ikke var vokset op her, var jeg nok ikke endt i politik”
”Hvis jeg ikke var vokset op her, var jeg nok ikke endt i politik”

Vi skulle egentligt have mødtes ude ved havnebadene, hvor han godt kan lide at slappe af, men aftalen blev lavet om i sidste øjeblik, for at der kunne blive presset et par ekstra interviews ind i kalenderen.

Så selv om han hver dag træffer beslutninger om byens kultur-, fritid- og idrætsliv, har han ikke selv meget fritid:

Morten Kabell husker den hjemlige stank af byen
Morten Kabell husker den hjemlige stank af byen

- Det er for lidt, men jeg skal da ind at se Evita (musical, red.), og jeg har også været ude at besøge håndboldklubben Ajax København, siger han.

- Det er det fede ved at være kultur- og fritidsborgmester. Jeg kommer ud at se, hvad det er for noget, vi giver penge til som kommune.

Carl Christian Ebbesen satser også på at få rum i kalenderen til at sætte sig i en romaskine engang i mellem. Roning har nemlig fyldt meget i hans liv. Primært igennem lillebroren Eskild Ebbesen, der flere gange har vundet OL- og VM-guld:

Frank Jensen missede sønnernes fødselsdage
Frank Jensen missede sønnernes fødselsdage

- Jeg startede selv med at ro i samme klub et år før, men jeg kom jo hurtigt på det der hygge-motionshold og fik aldrig undersøgt, om jeg havde noget talent inden for roning. Hvorimod min lillebror blev taget imod på et tidspunkt, hvor de lige stod og manglede en mand, der skulle ned i sådan en konkurrencebåd, så lynhurtigt fandt han ud af, at han faktisk havde noget talent og begyndte at dyrke det og begyndte at vinde løb, siger Carl Christian Ebbesen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Nye og populære produkter møder hård...
bt.dk
Superliga-klubber høster...
bt.dk
Morgenmadsprodukt kaldes tilbage:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx