Af - 30/04-14 09:49

Besøg Shane Brox’ drømmebyBesøg Shane Brox’ drømmeby

Den nyeste udstilling på Københavns Museum, skabt af Shane Brox, lader børn og voksne skabe deres egen drømmeby. Besøg udstillingen fra i dag.

storybild

Den plyssede hund er det stykke legetøj fra udstillingen, Shane Brox holder mest af. (Billede: Kamilla Bryndum)

Hvordan ser din drømmeby ud? Metroxpress har mødt designeren og børne tv-værten Shane Brox, der står bag Københavns Museums udstilling ‘Drømmen om en by’.

Shane Brox har skabt en række tableauer med gammelt legetøj, der fortæller små historier om byen. Uden om tableauerne kan man med tusindvis af Lego-klodser bygge sin egen drømmeby.

Dansetrinene overtager byen
Dansetrinene overtager byen

Når Shane Brox laver sine tableauer, har han ikke en overordnet idé om, hvordan de skal se ud. Men han ved hvilken besked, de skal give.

- Fordi udstillingen blandt andet handler om urbane haver, ved jeg for eksempel, at et af dem skal have fokus på andre måder at dyrke haver på i byen. Så begynder jeg at lege med elementerne, og på den måde samler det sig, imens jeg bygger, fortæller han.

Shane Brox mener, at alle grundlæggende har et behov for at lege, men voksne kan havde svært for at give efter.

Hamleys åbner igen i Danmark
Hamleys åbner igen i Danmark

- Som voksen kan det være svært at finde tilbage den utæmmede kreativitet og lytte til intuitionen. Voksne er bange på et helt andet plan end børn, fordi de kan have bekymringer, stress og en frygt for at fejle. Derfor er det så vigtigt, at vi lærer vores børn at værdsætte deres kreativitet og bruge fantasien, siger Shane Brox.

Det har taget ham selv mange år at lære at lege igen og frigøre sig fra den voksne måde at tænke og analysere på.

De skal tegne den nye letbane i København
De skal tegne den nye letbane i København

- Jeg har skulle aflære den voksne tankegang og stoppe med med at overtænke og analysere. De ting, jeg laver i dag, rummer grundlæggende de samme fornemmelser, som de lege, jeg legede som barn. Men nu er der selvfølgelig flere lag og tanker bag, siger Shane Brox.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire år efter et af de største...
bt.dk
Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx