Af - 16/01-15 08:25

Borgmester efterlyser handlingsplan for radikaliserede ungeBorgmester efterlyser handlingsplan for radikaliserede unge

- Jeg efterspørger en plan, der kommer med nogle bud på, hvordan vi kan undgå, at de her miljøer opstår, lyder det fra Carl Christian Ebbesen (DF).

storybild

(Billede: Polfoto/arkiv)

Antallet af unge, der er i farezonen for at blive radikaliserede, er i kraftig stigning i Københavns Kommune.

Berlingske kunne torsdag fortælle, at man alene i 2014 har haft 60 sager om unge, der befinder sig i farezonen for at blive radikaliserede. Til sammenligning var der i alt 94 sager i de tre foregående år, og det får kulturborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), til at slå alarm.

- Det er alvorligt, fordi hver eneste radikaliserede person, vi har i landet, er en potentiel trussel for vores sikkerhed. Selvom procenttallet er lille, så skal der kun én til at lave ulykker, siger han og henviser til det nylige terrorangreb i Frankrig, der viste, at selv få mennesker kan udøve stor skade.

- Når vi kan se, at tallene er alarmerende og kraftigt stigende, så skal der handles på dem. Jeg efterspørger en plan, der kommer med nogle bud på, hvordan vi kan undgå, at de her miljøer opstår, og hvis en person er radikaliseret, hvordan får vi så personen ud af miljøet igen?

I Politiken efterlyser moderen til en 18-årig dræbt Syrien-kriger hurtigere handling i Københavns Kommune. Integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev (R), vendte ikke tilbage på metroxpress' henvendelse.

Vi ville ellers gerne have spurgt borgmesteren til, hvordan hun vil sætte en stopper for udviklingen, og hvorfor borgerne tilsyneladende ikke tages alvorligt, når de henvender sig i socialforvaltningen, som moderen til den 18-årige kritiserer kommunen for.

DF: Tag statsborgerskab fra hellige krigere
DF: Tag statsborgerskab fra hellige krigere

Syrienkrigere er en trussel mod sikkerheden i EU
Syrienkrigere er en trussel mod sikkerheden i EU

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx