Af - 20/08-16 10:24

Pride-guide: Det skal du opleve under dagens kæmpefestPride-guide: Det skal du opleve under dagens kæmpefest

Efter fire dages tilløb rammer Copenhagen Pride i dag sit klimaks, når den store parade buldrer igennem byen. Her er oplevelserne, du ikke må gå glip af.

storybild

Årets Pride-parade bliver den største i København nogensinde. (Billede: Scanpix)

Den største parade


Rekordmange deltagere og mere end 100.000 tilskuere er klar til den største Pride-parade nogensinde. Startskuddet går fra Frederiksberg Rådhus klokken 13, og det farverige optog bevæger sig med cirka to kilometer i timen via Allégade og Vesterbrogade og rammer Rådhuspladsen ved 15-tiden. Arrangøren forventer, at omkring 35.000 deltager i den trillende fest.

Musik med Medina


Efter paraden er Rådhuspladsen – eller bare ’Pride Square’ – det absolutte hotspot. Overborgmester Frank Jensen (S) og USA’s ambassadør Rufus Gifford holder blandt andre taler, inden årets laks skal kåres. Efterfølgende sætter elektroniske artister som Dj Entree, Mendoza og Lux & Witzansky gang i festen, som toppes af en optræden fra popdronningen Medina.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Studiestræde syder


Er man træt af trængslen på Rådhuspladsen, er Studiestræde et godt bud på en anden Pride-fest under åben himmel. Den hyggelige gade i Pisserenden bliver hele lørdag lukket af for trafik, og det udnytter vejens barer til at rykke festen og musikken ud. Det sker blandt andet hos Thomas Madvigs nye bar, Mein, som præsenterer et skarpt dj-lineup med LGBT-dj-stjerner bag pulten.

Den store efterfest


Når mørket falder på, går fejringen for alvor amok til Pride. Det foregår til den officielle efterfest, der bliver afholdt en spytklat fra Rådhuspladsen på spillestedet Pumpehuset. Her er der importeret DJ’s fra LGBT-metropolerne Berlin og London i form af Gloria Viagra, Melli Magic og Aamyko Iddiols.

Følg priden online


Du kan sagtens deltage i Pride-festen, selv om du befinder dig langt væk fra det spraglede optog i København. Metroxpress hopper nemlig med på en vogn og sender live. Følg med på Facebook.com/metroxpress fra klokken 13.

Pride-ordbog: Det betyder alle LGBT-udtrykkene
Pride-ordbog: Det betyder alle LGBT-udtrykkene

Så lidt tøj skal Gustav have på til Pride
Så lidt tøj skal Gustav have på til Pride

Klar til Pride? Her går du hen, når gadefesten slutter
Klar til Pride? Her går du hen, når gadefesten slutter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx