Af Katrine Frederikke Wandrup - 22/09-17 19:50

Sidsel blev forarget over fredagsbar på universitetet: 'Det går over min grænse'Sidsel blev forarget over fredagsbar på universitetet: 'Det går over min grænse'

Semesterstart på landets universiteter byder ofte på en lang række fester og fredagsbarer, som piftes op med mere eller mindre kreative temaer.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Scanpix)

Semesteret skal skydes i gang, og på Københavns Universitet er det fredag blevet Polit Fredagsbars tur til at stå for festen. Politterne, som de bliver kaldt, er de økonomistuderende, men festen er åben for alle studerende på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet og bliver afholdt i 'Kommunen', som er en stor festsal på en af universitets adresser.

Temaet for festen er 'Mændenes Fredagsbar', og i en ironisk tone bliver begivenheden beskrevet med udgangspunkt i kønsstereotyper. I begivenhedsbeskrivelsen står der blandt andet: 'Her bliver drenge til mænd' og 'kun de mest macho fyre kan imponere Polits lækre militærpiger'.

Teksten i sin nuværende form er blevet kraftigt redigeret, efter den oprindelige beskrivelse og selve temaet bag festen er blevet kritiseret af andre studerende. En af kritikerne er statskundskabsstuderende Sidsel Poulsen.

»Helt grundlæggende så stereotypiserede begivenheden både mænd og kvinder, og definitionen af, hvad en 'rigtig' mand og en 'rigtig' kvinde er blev meget smal og derfor ekstremt ekskluderende,« forklarer hun til metroxpress og uddyber:

»Der er tale om en åben begivenhed, og derfor burde alle i princippet kunne føle sig velkomne. Men temaet for den her fest har den helt modsatte effekt og går over min grænse.«

Det er ikke første gang, CSS (Center for Sundhed og Samfund) er i vælten på grund af sexistiske fester og ritualer. Tilbage i 2012 blev episoder under rusvejledningen offentliggjort og skabte harme og debat.

På selve begivenheden har Fredagsbaren på Polit slettet kommentarer. Dog fortsætter debatten i en lukket gruppe kaldet 'Sociale arrangementer på CSS', hvor der blandt andet bliver brugt ord som 'feminazi' om kritikerne og generelt ikke vist forståelse for kritikken.

ER DU MAND ELLER ANTROPOLOG!?

På fredag holder Polit semestrets første fredagsbar som traditionen tro står i MÆNDENES tegn. Her bliver drenge til mænd og kun de mest macho fyre kan imponere Polits lækre militærpiger så kom i dit vildeste camo-clubber-gear og husk tilladelse til dine gunzzzz!

Den fornemmeste orden står som altid på spil ELEFANTORDENEN der giver hår på brystet. Elefantordenen består af en halv dåse elefantøl toppet med et lækkert shot Gammel Dansk serveret veltempereret i en øl-bong. Rekorden er på 22 stk., lavet af et østeuropæisk bæst, men mon ikke der er en politfyr, der vil slå den, og hvis du ikke kan holde til det, holder Epi-centret sikkert åbent.

Der vil i festens anledning blive opstillet 2 barer - den ene dog kun til elefantordner og øl. Her vil søde bartender-piger holde en spand, hvor man kan brække sig, hvis elefanterne bliver for lyserøde. 

(...)

Vi forventer at se kommunen som en krigszone, så pacifisterne fra statskundskab søger asyl i Jacques D indtil alle mænd smider psykologipiger over skuldrene og tager dem med hjem som små politpiger.

Kilde: Altandetlige.dk.

Burde du ikke bare slappe af og lade være med at komme til festen, hvis temaet går dig på?

»Det kan man sige, men jeg synes, kulturen skal bekæmpes. Der er rigtig mange mennesker, der bliver kede af det og stødt, og for dem skal kampen tages. Jeg har heller ikke selv nogen intention om at møde op. Jeg føler mig ikke velkommen, og jeg har en grundfølelse af, at jeg ikke bliver respekteret som person,« siger Sidsel Poulsen.

Fredagsbar på Polit har i et skriftligt svar til metroxpress henvist til en kommentar fra studielederen Henrik Hansen på altandetlige.dk. Her skriver studielederen blandt andet: 'Jeg tror det er på tide, at I og vi siger farvel til de traditionelle, kønsbaserede og dermed ofte kønsdiskriminerende temafester.'

Ifølge fredagsbaren selv har de forstået kritikken og vil tage den til sig, og de er kede af, at nogen er blevet stødt af begivenheden. De henviser også til en artikel i uniavisen.dk:

'Når vi læser den, kan vi godt se hvor dumt det her ser ud. Vores fredagsbar er selvfølgelig åben for alle studerende på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet,' skriver de og fortsætter:

'Vi kan godt se at vores tekst (på begivenheden, red.) skabte misforståelser og problemer. Det er vi kede af.'

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Det er århundredes største katastrofe...
bt.dk
Vild overraskelse i kæmpe pokalchok:...
bt.dk
Værdifuld BMW stjålet: Genkender du...
bt.dk
Konkurrenterne håner FCK-kaptajn:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx