Flere knaldes for knive i nattelivetFlere knaldes for knive i nattelivet

Mens færre sigtes for at være i besiddelse af ulovlige knive i resten af landet, oplever man en stigning i København og på Vestegnen

storybild

et voldsomt knivdrama fandt sted på natklubben Bakken i Kødbyen i november 2012. En 21-årig mand blev stukket adskillige gange i maven med en kniv. Han blev så hårdt såret, at han døde på Rigshospitalet få timer efter. Trods det voldsomme knivdrama havde ingen gæster i den proppede bar tilsyneladende set noget. (Billede: Polfoto/Kenneth Meyer)

Antallet af sigtelser for ulovlige knive er steget markant på bare et enkelt år. Dermed går udviklingen i antallet af knivsigtede den stikmodsatte vej i København end i resten af landet.

Sidste år blev 753 sigtet for ulovlig besiddelse af kniv i København, der er markant flere end i 2011, hvor 490 blev sigtet. Og allerede nu peger statistikken på, at 2013 kommer til at stå for endnu en stigning.

LÆS OGSÅ: Danskerne har indleveret 13.000 skydevåben

Alene i første halvår blev 456 sigtet. Københavns Politi forklarer stigningen skriftligt til metroxpress således:

»Umiddelbart skønnes stigningen på antal sigtelser at være fremkommet ved forøget fokus på dels bandemiljøet, hvor der ved indførsel af visitationszoner kunne foretages visitationer uden mistanke og dels, at der siden september 2012 har været en forøget fokus på det kriminelle miljø på Christiania.«

Vicepolitikommissær Hans Sinding ønsker ikke at komme en forklaring nærmere, før han har analyseret tallene i bund.

LÆS OGSÅ: Ung mand stukket flere gange i maven med kniv

Retsordfører Peter Skaarup (DF) mener, at den kedelige statistik bør få Regeringen til at genindføre strengere straffe for blandt andet ulovlig besiddelse af knive.

»Det er et utrolig dårligt signal, at regeringen har lempet knivloven. Vi skal føre lovgivningen tilbage. Jeg mener også, at man bør overveje at genindføre visitationszonerne. Det er fornuftigt at have dem, fordi det afholder folk fra at tage dem med hvis der ligger en visitationsrisiko,« siger Peter Skaarup.

LÆS OGSÅ: Slagsmål med knive og køller: En stukket i maven

LÆS OGSÅ: Ung mand stukket flere gange med kniv

LÆS OGSÅ: Danskerne har indleveret 13.000 skydevåben

LÆS OGSÅ: Sabler, knive og bajonetter: Politiet drukner i våben

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe studie: Sodavand, fritter og...
bt.dk
Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx