Af - 22/07-14 13:58; Opdateret: 22/07-14 14:14

Borgmester jubler over hipster-udnævnelseBorgmester jubler over hipster-udnævnelse

Vesterbros placering helt i toppen på ny trendy hipster-liste får Københavns Kulturborgmester, Carl Christian Ebbesens smilehuller frem. Det er fortjent og fedt for byen, lyder det.

storybild

Vesterbros placering helt i toppen på ny trendy hipster-liste får Københavns Kulturborgmester, Carl Christian Ebbesens smilehuller frem. Det er fortjent og fedt for byen, lyder det. Her ses festende københavnere under dette års Distortion på Vesterbro. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Vesterbro er mere hip end selv de hippeste steder i andre europæiske storbyer som Berlin, Paris og Madrid.

Det mener i hvert fald den trendy amerikanske hjemmeside 'Thrillist', som placerer den københavnske bydel på en samlet fjerdeplads over verdens mest 'hipster' nabolag.

Dansk kvarter topper verdens-hipsterliste
Dansk kvarter topper verdens-hipsterliste

For Københavns Kulturborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), er Vesterbros placering på top-10 listen sød musik i ørerne.

- Det er super fedt. Hver gang vi får gratis omtale, betyder det øget turisme og international opmærksom, som på den lange bane udmønter sig i flere jobs til byen, siger han til metroxpress.

Dansk band er verdens 3. mest 'hippe' - kender du dem?
Dansk band er verdens 3. mest 'hippe' - kender du dem?

Kulturborgmesteren mener, at den rivende udvikling, som Vesterbro har været igennem inden for de seneste 10-15 år, er årsagen til, at bydelen nu internationalt opfattes, som den gør:

- Vesterbro har undergået en stor byfornyelsesproces, som har resulteret i et område, hvor der har været og fortsat er rig mulighed for at udfolde sig kreativt, siger han og understreger, at en del af hemmeligheden bag Vesterbros popularitet blandt andet ligger i, at bydelen i renoveringsprocessen har formået at bevare mange af områdets gamle og stolte traditioner.

FOTOS: Vesterbro smadret til uigenkendelighed i går - sådan ser der ud i dag
FOTOS: Vesterbro smadret til uigenkendelighed i går - sådan ser der ud i dag

Se det GENIALE billede: Politimand venter lige på han bliver færdig...
Se det GENIALE billede: Politimand venter lige på han bliver færdig...

- Vesterbro er i dag blevet et flot område med smarte restauranter og lækre caféer. Men samtidig indeholder området også rigtig meget af Vesterbros gamle kultur og identitet, og det er med til at give bydelen en bred og mangfoldig vifte af kultur, siger Carl Christian Ebbesen og understreger, at særligt bydelens mange forskellige tiltag og tilbud er afgørende, hvis man som by vil fremstå attraktivt.

- Der kommer 1000 nye indbyggere til København hver uge, og derfor er det vigtigt, at vi altid bestræber os på at udvikle vores by, så borgernes forskellige ønsker kan blive opfyldt. Det er den måde, vi tiltrækker nye og spændende indbyggere på, lyder det fra kulturborgmesteren.

Åbentlyst salg af narko midt på gaden under Distortion
Åbentlyst salg af narko midt på gaden under Distortion

Ifølge Trillist's opgørelse bliver det københavnske kvarter kun overgået af bydelene Noord i Amsterdam, Florentin i Tel Aviv og Williamsburg i New York, som topper hipster-listen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx