Af - 10/04-15 07:01; Opdateret: 11/04-15 20:02

Verdens største tv-serie indtager KøbenhavnVerdens største tv-serie indtager København

Den poulære tv-serie Game of Thrones vender mandag tilbage med sæson fem, og det bliver markeret med offentlig visning i Østre Anlæg.

storybild

Kit Harington i rollen som Jon Snow vender mandag tilbage i den nye sæson af Game of Thrones - et gensyn som især mange piger har set frem til. (Billede: PR-FOTO)

Er det nu, Daenerys indtager jerntronen? Hvad skal Arya lave i Braavos? Og hvor længe kan Jon Snow holde sig i live, når vinteren for alvor kommer?

Game of Thrones-stjerner: Sådan vil vi gerne dø
Game of Thrones-stjerner: Sådan vil vi gerne dø

I knap et år har fans ventet på svarene og fortsættelsen af den hyperpopulære tv-serie Game of Thrones, og mandag trækkes tæppet endelig til side, når sæson fem har premiere.

Dukker gør grin med Game of Thrones
Dukker gør grin med Game of Thrones

Det markerer festivalen CPH PIX med en gratis udendørs visning af det nye afsnit i Østre Anlæg i det Indre København. Mere end 8.000 har allerede meldt deres ankomst til arrangementet på Facebook, og det kommer både bag på festivalen og på HBO, der producerer serien.

- Det er jo vildere, end vi turde håbe på, men vi er jo selv ude om det. Jeg var måneder om at få tilladelsen til at lave dette event sidste år. HBO kunne simpelthen ikke forstå, hvorfor vi ville lave det som open air. Det var der ingen andre, der havde gjort, siger festivaldirektør Jacob Neiiendam.

Game of Thrones-serien kommer til at ødelægge det for boglæserne
Game of Thrones-serien kommer til at ødelægge det for boglæserne

CPH PIX anslår, at der var mindst 2.500 gæster til det lignende arrangement sidste år, og man bør derfor komme tidligt for at få en god plads. Så kan man til gengæld se frem til en oplevelse, der slår den, man ville få hjemme i stuen.

Coster-Waldau: Fedt at Jaime mistede hånden
Coster-Waldau: Fedt at Jaime mistede hånden

- Min tanke var, at det skulle så langt væk fra den måde, man ellers så Game of Thrones på. Det skulle blæses op på det største lærred, og man skulle dele oplevelsen med så mange som muligt. Vi bringer landets største udendørs lærred og lydsystem til Østre Anlæg, så det kan ikke være længere fra iPad'en end det, siger Jacob Neiiendam.

Borgen-stjerne er med i ny 'Game of Thrones'-sæson
Borgen-stjerne er med i ny 'Game of Thrones'-sæson

Arrangementet begynder klokken 21.

Trailer for den kommende sæson fem:


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx