Af - 08/09-14 17:27

Borgmester vil have vinterbad på Islands BryggeBorgmester vil have vinterbad på Islands Brygge

Kulturborgmester vil udbygge havnebadet på Islands Brygge for 30 millioner kroner. Pengene bør hellere gå til skoler, mener Liberal Alliance.

storybild

Mere end 1.000 københavnere vinterbader i havnebadet på Islands Brygge. Borgmester vil udbygge badet til vinterbrug. (Billede: Polfoto/Arkiv)

600 kvadratmeter terrasse, sauna, tekøkken og et nyt bassin. Sådan lyder et oplæg om at udbygge havnebadet på Islands Brygge, så det også kan bruges til vinterbadning. Efter en sommer, hvor rekordmange københavnere badede i bryggebadet, er det oplagt, at Københavns politikere i de igangværende budgetforhandlinger finder de 30 millioner kroner, det koster at realisere projektet. Det mener kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

Borgmester vil gøre det lovligt at hoppe i havnen flere steder
Borgmester vil gøre det lovligt at hoppe i havnen flere steder

- Sommeren har vist os, at der er behov for at udvide havnebadene. Der er desperat mangel på svømmefaciliteter i København, og samtidig er vinterbadning voksende i København. Her kan vi slå to fluer med et smæk ved at bruge vinterfaciliteterne til også at udvide sommersæsonen, siger han og tilføjer, at de 30 millioner kroner skal holdes op imod de cirka 200 millioner kroner en ny svømmehal vil koste.

Forslaget var også på bordet ved sidste års budgetforhandlinger. Pengene blev dengang ikke fundet, men gik i stedet til blandt andet folkeskolen.

Ny livsfarlig leg plager sejlende i København
Ny livsfarlig leg plager sejlende i København

- Der er ingen tvivl om, at skolerne skal prioriteres, men vi er også ekstremt underforsynet med idrætsfaciliteter. København vokser med cirka 10.000 indbyggere om året, og så er vi nødt til at gøre noget, siger han.

Men vinterbadning er ikke en kerneydelse for kommunen, mener Liberal Alliances Lilian Parker Kaule, der afviser at støtte forslaget.

Badezone skal stoppe piratbadning
Badezone skal stoppe piratbadning

- Det er borgernes penge, vi har med at gøre, og vi skal være benhårde i vores prioriteringer. Byens skoler er ved at falde fra hinanden, og anlægskronerne bør reserveres til dem og til at lappe huller i vejene, siger hun.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ost trækkes tilbage flere steder i...
bt.dk
Traditionsklub tilbage i Superligaen...
bt.dk
Skatteekspert: Fordel ved udbredt...
bt.dk
Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx