Af - 19/09-13 09:16; Opdateret: 19/09-13 09:39

Ni hao! Kineserne oversvømmer KøbenhavnNi hao! Kineserne oversvømmer København

Årets første seks måneder gav en stigning på 43 procent i antallet af kinesiske turister.

storybild

Den Lille Havfrue, der i år fylder 100 år, er en af de attraktioner, der triltrækker flest turister fra Kina. (Billede: Hjorth Daniel)

Mens antallet af turister daler over det meste af Danmark, er udviklingen helt anderledes i hovedstaden. Cirka 130.000 flere besøgte København i årets seks første måneder sammenlignet med 2012 - en stigning på 3,7 procent. De gode tal overrasker ikke Visit Copenhagen, som har set en stigende interesse for København i årene efter finanskrisen.

- København er en attraktiv by, som har mange ting at spille på. Vi har både de gamle attraktioner og nye oplevelser som den Den Blå Planet. Og så har vi haft en flot sommer, hvor byen er blevet mere åben, og hvor vi har haft en række store gadefester, siger kommunikationschef Emil Spangenberg.

Det er især nabolandene, som bidrager til den positive udvikling, men også nyrige nationer som Kina sender flere turister til Danmark. Der var 43 procent flere kinesere i første halvår sammenlignet med samme periode sidste år. Men det tal kan sagtens vokse mere, mener Visit Copenhagen.

- Vi skal være klar til at modtage en ny gruppe af turister, og vi fokuserer derfor nu især på folk fra vækstmarkeder som Kina og Brasilien, siger Emil Spangenberg.


LÆS OGSÅ: Mikkel har en idé til at lukke alle turistfælder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Skuespiller delte billede efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx