Af - 27/01-14 10:19

Salg af andelsboliger boomerSalg af andelsboliger boomer

Hovedstadens andelsboliger oplever den kraftigste stigning i fem år.

storybild

Andelsboligerne i hovedstaden følger tilsyneladende ejerlejlighedernes krus opad. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Først var det priserne på ejerlejligheder, der steg kraftigt i hovedstaden. Og nu er turen kommet til andelsboligerne. I de sidste tre måneder af 2013 steg andelsboligernes pris i området med 3,5 procent.

Dermed er andelsboligpriserne steget med 7,7 procent over det seneste år, viser Realkredit Danmarks prisstatistik ifølge Politiken. Det er den kraftigste stigning, som er registreret, siden statistikken blev påbegyndt i 2009.

Her bliver andelsboliger solgt på 10 dage
Her bliver andelsboliger solgt på 10 dage

- Lysten til at købe bolig er utvivlsomt påvirket af den afdæmpede bedring i dansk økonomi og stigende optimisme. Samtidig stiger efterspørgslen i regionen, fordi flere og flere danskere søger bolig i de større byer, siger cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark til Politiken.

Den gennemsnitlige andelshaver kan i hovedstaden få 95.000 kroner mere for sin bolig end for et år siden. Det er på baggrund af, at andelsindskud i snit ligger på 845.000 kroner i 2013 med en gældsandel i andelsboligforeningen på 30 procent.

Købere af andelsboligere snydes af høje vurderinger
Købere af andelsboligere snydes af høje vurderinger

Andelsboligerne ser dermed ud til at følge ejerlejlighederne, der i flere københavnske områder er steget med mere end 20 procent siden foråret 2012.

Efterspørgslen ser ifølge Politiken også ud til at være gået opad. Danske Bank-koncernen ser en markant fremgang i antallet af købstilbud på cirka 25 procent i det seneste år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Vil gå hele vejen i MMA: Jeg kan slå...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx