Af - 23/08-15 11:16; Opdateret: 23/08-15 12:36

Borgmester brugte 121.752 kroner på kontormøblerBorgmester brugte 121.752 kroner på kontormøbler

Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) har brugt en formue på at indrette sit borgmesterkontor med designermøbler.

storybild

En aktindsigt i borgmestrenes indkøb af møbler viser, at Morten Kabell samlet har brugt 121.752 kroner på designermøbler til sit borgmesterkontor. (Billede: Polfoto/Lars Krabbe)

Skabe og bogkasser for 49.000 kroner, en kontorstol til knap 15.000 kroner og to designerlamper til omkring 5.000 kroner stykket.

Borgmester Morten Kabell fra Enhedslisten har haft travlt med at indrette sit borgmesterkontor med designermøbler, siden han overtog pladsen som teknik- og miljøborgmester i København i 2014.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

En aktindsigt i borgmestrenes indkøb af møbler viser nemlig, at Morten Kabell samlet har brugt 121.752 kroner på designermøbler til sit borgmesterkontor, skriver BT.

Borgmester vil femdoble prisen på gadeparkering
Borgmester vil femdoble prisen på gadeparkering

BT’s aktindsigt viser, at Morten Kabell blandt andet har indkøbt skabe og bogkasser på auktion hos Bruun Rasmussen for 49.000 kroner. Møblerne er produceret af den klassiske møbelproducent Rud. Rasmussens Snedkerier.

Derudover blev der også købt dyrt ind for at sikre borgmesterens siddekomfort og belysning. Morten Kabell købte blandt andet en kontorstol fra Eames til 14.996 kroner, et Montana-skrivebord til 6.973 kroner, en Le Klint-lampe til 5.276 kroner, en Citterio & Nguyen-lampe til 4.625 kroner, ligesom han fik istandsat sit mødebord for i alt 11.406 kroner.

Københavnerne sætter flere rekorder på cykelstierne
Københavnerne sætter flere rekorder på cykelstierne

Af aktindsigten fremgår det også, at de designermøbler, der i forvejen prydede kontoret, blev fjernet. Blandt andet måtte en elektriker tage tre PH-lamper af glas ned for at gøre plads til Morten Kabells nye lamper.

Som ny borgmester i 2014 gjorde Morten Kabell sig ellers hurtigt bemærket blandt andet ved at fravælge borgmesterbilen, sælge den og i stedet købe en elcykel.

- Kontoret her var sort. Nærmest sort i sort. Det passede fint som et mødelokale, men jeg havde det sådan, at det også skal være et repræsentativt lokale, siger borgmesteren til BT og understreger, at han samtidig har solgt ud af gamle møbler.

Borgmester glæder sig over nyt Ikea-varehus i københavnsk smørhul
Borgmester glæder sig over nyt Ikea-varehus i københavnsk smørhul

Den voldsomme luksus vækker harme i fagforbundet FOA, hvor medlemmerne i blandt andet den københavnske ældrepleje mærker, at der er skåret helt ind til benet i Københavns Kommune.

- Det er utidigt frås med skatteborgernes penge i sparetider. Og selvom beløbet i sig selv ikke direkte kan omsættes til flere varme hænder, så er det et forkert politisk signal at sende, siger næstformand Mona Striib til BT.

TV: På cykel gennem København - så mange bryder loven
TV: På cykel gennem København - så mange bryder loven

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx