Af - 27/08-15 09:21

Pas på jernhesten: Det er højsæson for cykeltyverierPas på jernhesten: Det er højsæson for cykeltyverier

Tidspunktet omkring skole- og studiestart får hvert år antallet af cykeltyverier til at boome i hovedstaden.

storybild

Lås altid cyklen med en godkendt lås. Det er også, for at forsikringen dækker. (Billede: Polfoto)

Hvis du holder din cykel kær, er det netop nu, du skal passe ekstra godt på den. Juli, august og september er nemlig den tid på året, hvor cykeltyve har allermest travlt i hovedstaden, viser tal fra Danmarks Statistik.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Ifølge Forsikringsoplysningen er årsagen en kombination af flere cykler i byen og mange unges skole- og studiestart.

- Mange unge nytilflyttere glemmer at låse cyklen ordentligt fast, eller også stiller de den i område, hvor den er ekstra udsat. Eksempelvis ved S-togsstationerne, forklarer konsulent Ole Vidstrup.

Eksplosion i barnevogns-tyverier i byen
Eksplosion i barnevogns-tyverier i byen

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd registreres de fleste cykeltyverier som såkaldte brugstyverier. Det betyder, at tyven ikke stjæler cyklen for at beholde den, men for at bruge den til noget bestemt. For eksempel hvis tyven lige vil cykle hen til det nærmeste busstoppested.

Freia fik stjålet sin søns barnevogn: 'Det er under lavmålet'
Freia fik stjålet sin søns barnevogn: 'Det er under lavmålet'

- Men vi har faktisk set et fald i den form for cykeltyverier i de senere år. Til gengæld kan vi se, at der bliver stjålet flere dyre cykler i dag, siger Ole Vidstrup og tilføjer, at især racercykler og mountainbikes til mange tusinde kroner er blevet en god forretning for organiserede kriminelle.

- Ind imellem får vi oplysninger om, at der er blevet stoppet køretøjer ved grænsen mellem Tyskland og Polen, hvor anhængeren bagpå er proppet med stjålne danske cykler, siger han.

Antallet af cykeltyverier rekordlavt
Antallet af cykeltyverier rekordlavt

Sidste år var antallet af anmeldte cykeltyverier i København 25 procent højere i tredje kvartal sammenlignet med gennemsnittet for resten af året.

Det samlede antal cykeltyverier i København er dog faldet med femten procent fra 2012 til 2014, hvor der i alt blev anmeldt 17.300 cykeltyverier i byen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx