Af - 26/08-14 13:39

Væld af koncerter presser byens spillestederVæld af koncerter presser byens spillesteder

Den københavnske musikscene har aldrig haft så mange arrangementer på plakaten som nu, men det presser flere spillesteder, der får sværere ved at klare den.

storybild

Der er spiret mange nye festivaler frem i København de seneste år. Her er det Vanguard Festival. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Pop up-koncerter, stribevis af nye festivaler og flere nye musikscener i byen. Udbuddet af live-musik i København er vokset enormt de seneste år til glæde for tusindvis af københavnere. Men det mærkes også på flere af byens spillesteder, hvor det bliver sværere at få butikken til at løbe rundt.

Kultur-boom i København: 8 ting du kan lave i weekenden
Kultur-boom i København: 8 ting du kan lave i weekenden

På Loppen har daglig leder Jasper Jensen mærket et fald i publikum.

- Konkurrencen er klart blevet hårdere. Vi er ved at nå et mæthedspunkt, og det er et godt spørgsmål, om der er plads til alle på sigt. Vi har ikke været ude i at søge ekstra tilskud, men det kan da komme på tale, siger han.

Smukfest Copenhagen forklarer: Derfor lukker vi så tidligt
Smukfest Copenhagen forklarer: Derfor lukker vi så tidligt

Samme konkurrence mærker booker Mikkel Wad Larsen også på spillestedet Beta, der hører under Amager Kulturpunkt, og som før sommerferien stod med et strukturelt underskud på en million kroner, men fik sikret sin overlevelse af et politisk flertal på Københavns rådhus.

Publikum-kritik af Smukfest: Hellere god musik end gratis øl
Publikum-kritik af Smukfest: Hellere god musik end gratis øl

- Udbuddet af koncerter er ved at overophede. Ser man på denne sommer i København har der været helt vildt mange live-arrangementer. Outputtet er for stort i forhold til markedet, og det er jeg ikke sikker på, at det kan holde til på sigt. Den største tragedie vil være, hvis der ikke bliver plads til nichestederne, for så stopper udviklingen af musikken, siger han.

Også på Nørrebro kan direktør for Rust Morten Varano mærke udviklingen.

- Der er flere koncerter, og det er sværere at trække publikum til. Det mærker vi på bundlinjen. Vi gik selv ud for to år siden og skar vores torsdagskoncerter væk for ikke at være med til at skabe et over-udbud. Så vi har allerede rykket på det, siger han.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg: 24-årige...
bt.dk
SÅDAN! Danskere vinder historisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx