Af - 28/04-14 08:10

De skal tegne den nye letbane i KøbenhavnDe skal tegne den nye letbane i København

Arkitektfirmaet, der skal formgive Hovedstadens kommende ‘sporvogns-bane’ er fundet.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Den kommende letbane i København er kommet et skridt nærmere. Nu er det arkitektfirma, der skal stå for formgivningen af banen nemlig blevet fundet, og valget faldt på Gottlieb Paludan Architects, der blandt andet har været med til at udforme Flintholm Station i Vanløse og den nye station ved Nørreport. Det skriver Berlingske Tidende

Letbanen vil køre i en bue om København fra Ishøj syd for København til Lundtofte nord for byen og vil få 27 stationer, hvoraf mange vil være forbundet med S-tog og buslinjer.

Togaftale på plads
Togaftale på plads

Letbanen forventes at være fuldt udbygget i 2032 og kan til den tid transportere op til 14 millioner passagerer hvert år.

Og ifølge Kent Martinussen, der er direktør for Dansk Arkitektur Center, så kan letbanen være med til at skabe en by med vækstmuligheder på linje med San Francisco Bay Area, der omfatter Silicon Valley.

Borgmester holder hånden over træerne
Borgmester holder hånden over træerne

- Man skal se for sig, at regionen er bundet sammen af en letbane, der kører hele vejen rundt. Den faste forbindelsen mellem København og Malmø har vi jo allerede, og engang kommer der nok en bro mellem Helsingør og Helsingborg. Med en sådan sammenhængende by er der også potentialet for et økonomisk vækstcenter, siger han til Berlingske Tidende.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx