Af - 10/10-16 07:23

På trods af nyt ventilationsanlæg: Stadig høj luftforurening på NørreportPå trods af nyt ventilationsanlæg: Stadig høj luftforurening på Nørreport

Luften på Nørreport station er næsten tre gange så forurenet som den trafikerede vej H.C. Andersens Boulevard. Det viser nye tal fra miljøorganisationen Det Økologiske Råd.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Thomas Lekfeldt)

Netop luftforureningen på Nørreport var ellers årsagen til, at man i 2011 begyndte ombygningen af stationen, hvor der blev investeret i et nyt ventilationsanlæg.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Og at luften ikke er blevet meget renere, er en overraskelse for Kåre Press-Kristensen, seniorrådgiver ved Det Økologiske Råd.

S-regering flyttede statslige job til København
S-regering flyttede statslige job til København

- Jeg havde da forventet, at man ville få en meget større reduktion af luftforureningen, når man bruger så mange penge på et ventilationsanlæg siger han til DR P4 København.

Målingen viser et højt antal af ultrafine partikler, som er de mest skadelige. På Nørreport er der et højt antal af partiklerne ved samtlige perroner, siger Kåre Press-Kristensen.

- Vi ser en høj luftforurening ved regionalsporet, men vi kan også tydeligt se, at den her forurening bliver trukket ind på både S-togs-perronen og også helt ned på metro-perronen, siger han til DR P4 København.

Hos DSB erkender man, at der stadig er problemer med luftforureningen på Nørreport, og derfor bliver der blandt andet indkøbt 26 nye el-lokomotiver.

FCK-boss: Ståle Solbakken bliver i FCK til minimum 2018
FCK-boss: Ståle Solbakken bliver i FCK til minimum 2018

- Det er med henblik på at sætte lokomotiverne i drift i starten af 2020, siger Tony Bispeskov, informationschef hos DSB til DR P4 København.

Der er sat krav til hvor meget togene må forurene på både Nørreport og i hovedstadens andre stationer sat af Københavns kommune.

- Det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt at opholde sig som passager. Da der ikke er nogle officielle krav, har vi valgt at sætte nogen ud fra de sundheds- og miljømæssige ricici, siger Rikke Hvelplund, der er centerchef i Center for Miljøbeskyttelse i Københavns kommune til DR P4 København.

Øjenvidne om skuddrab: Lignede en henrettelse
Øjenvidne om skuddrab: Lignede en henrettelse

Og de kommunale krav bliver overholdt oplyser Banedanmark til DR P4 København.

Der er cirka 250.000 passagerer dagligt på Nørreport.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx