Af - 08/04-14 07:37; Opdateret: 08/04-14 08:39

København får endelig sin RegnbuepladsKøbenhavn får endelig sin Regnbueplads

København får sin omdiskuterede Regnbueplads til 1. juli.

storybild

Spar Nord København inviterede i sidste uge til dialog om navnet Regnbuepladsen med såkaldte 'regnbuesodavand'

København får sin omdiskuterede Regnbueplads til 1. juli.

Det besluttede Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg mandag aften, efter at forslaget om navngivningen af den centrale plads har været i høring. Et stort flertal i udvalget bekræftede dermed den beslutning, Borgerrepræsentationen traf i februar om pladsens navn.

Bankformand trækker sig efter homoskandale
Bankformand trækker sig efter homoskandale

- Den politiske kamp om navnet på denne centrale plads i København viser med al tydelighed, at der stadig er mange kampe at kæmpe for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnedes rettigheder. Jeg er glad for, at vi langt om længe kan navngive pladsen efter det frisind, der kendetegner København. Heldigvis bakkede et stort flertal i udvalget bakker op om Regnbuepladsen, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Spar Nord sagde undskyld med regnbuesodavand
Spar Nord sagde undskyld med regnbuesodavand

Pladsen, som ligger mellem Farvergade og Lavendelstræde, har i mange år heddet Rådhuspladsen, men da stedet ikke grænser ud til selve Rådhuspladsen, har forvaltningen krævet et nyt navn, så eksempelvis redningsmandskab lettere kan lokalisere pladsen.

I første omgang var det meningen, at pladsen skulle opkaldes efter Axel Axgil, der stiftede LGBT (Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner). Det forslag blev dog trukket tilbage, da det kom frem, at homoforkæmperen blandt andet havde været medlem af Pædofiligruppen.

Nedgørende banksvar får politiker til at lukke sin konto
Nedgørende banksvar får politiker til at lukke sin konto

Efterfølgende blev det foreslået, at pladsen skulle opkaldes efter skuespillerinden Hannah Bjarnhof, men det mødte kritik i homomiljøet, da den folkekære skuespiller først var sprunget ud som homoseksuel få år før sin død. Man mente derfor ikke, hun havde gjort sig fortjent til at få pladsen opkaldt efter sig.

Der har været mindst lige så meget virak om det nye navn. I et høringssvar rasede Spar Nord over, at de fremover skulle have adresse på Regnbuepladsen og ikke Rådhuspladsen. Til Københavns Kommune skrev storbanken blandt andet:

Storbank trækker i land: Kom og få regnbuesodavand
Storbank trækker i land: Kom og få regnbuesodavand

- Det forekommer pinligt og useriøst, at et så stort flertal i Borgerrepræsentation bakker op om denne intetsigende naturbeskrivelse blot fordi, den tilsyneladende – af visse minoritetsgrupper – er knyttet til en bestemt seksuel observans.

Den skarpe retorik fik flere i homomiljøet og teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) til at kalde banken for homofobisk, og i torsdags trak forfatteren bag høringssvaret - Spar Nord Københavns bankrådsformand Thomas Højlund - sig efter massiv kritik.

LÆS OGSÅ: Storbank svarer igen på homo-kritik: I misforstår os

LÆS OGSÅ: Storbank raser over at få adresse på homoplads

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du styr på Magnussen? Formel 1...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx