Af - 04/11-15 09:03

Alenemor med fem børn smidt på gadenAlenemor med fem børn smidt på gaden

Enlig mor med fem børn smidt ud af boligselsskab, fordi hendes ældste søn har overfaldet en anden dreng.

storybild

Kvinden og hendes fem børn må nu flytte ud af deres boligblok i Høje Galdsaxe. (Billede: Polfoto)

En enlig mor med fem børn i bebyggelsen Høje Gladsaxe ved København har fået at vide, at hun og familien skal flytte, efter at hendes ældste søn er dømt for et voldeligt overfald på en anden dreng. Og hun og børnene kan ikke bare flytte ind i en af de andre blokke i Høje Gladsaxe, skriver Politiken onsdag.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Det har boligselskabet besluttet med støtte i nye regler, hvor Folketinget giver boligselskaberne mulighed for løbende at få opdaterede personoplysninger fra politiet om lejere, der er dømt for kriminalitet – regler som boligselskaberne har råbt på i årevis for at kunne sætte hårdere ind mod uromagere.

Dybt tragisk: Kvinde med barn i favnen hopper i døden
Dybt tragisk: Kvinde med barn i favnen hopper i døden

Reglerne siger også, at boligselskaber i samme boligområde må give personoplysningerne videre til hinanden.

Jesper Loose Smith, der også er direktør for Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe (ABG), understreger over for Politiken, at 'det gør da ondt i vores boligsociale hjerte'.

- Men vi har også de andre lejere at tænke på, og når der som her er tale om vold, er vi nødt til at gribe ind. Der bor jo også andre enlige mødre med børn i bebyggelsen, som er utrygge ved den vold, der er, siger Jesper Loose Smith til Politiken.

Efter hans opfattelse kan en flytning af en problemtynget familie på længere sigt være godt for børnene, fordi de måske kommer væk fra dårlige kammerater.

Kollapset mur i boligblok var stærkt overbelastet
Kollapset mur i boligblok var stærkt overbelastet

Vil statuere et eksempel
De nye regler bruges også i en anden aktuel sag i Høje Gladsaxe. Her har et andet af de fem boligselskaber givet hele fire familier ’betinget udsættelse’ af deres lejligheder, efter at deres sønner har deltaget i et tyveri af materiel i bebyggelsen.

- Vi ønsker at statuere et eksempel og bruge de nye lovregler for at fremme trygheden. Vi håber på den lange bane, at flere beboere får fokus på, at det hænger sådan sammen, at man kan blive sat på gaden, hvis man groft overtræder reglerne«, siger Jesper Loose Smith til Politiken. Han peger på, at familierne kan klage til Boligretten, og at sagens behandling vil udsætte udsættelsen.

Ghetto-kort: Her er hver 10. unge beboer dømt
Ghetto-kort: Her er hver 10. unge beboer dømt

Socialpolitisk hjælpeløst
Forhenværende formand for Socialrådgiverforeningen Bettina Post, der er chefkonsulent på Professionshøjskolen Metropol, kalder boligselskabernes optrapning ved hjælp af de nye redskaber for 'socialpolitisk hjælpeløst'.

- Det er tydeligt, at man arbejder på at slippe af med familier, der måske kan være med til at trække et boligområde ind på ghettolisten. Men de skal jo bo et sted, og så vil andre få ’fornøjelsen’. Det er en ren muskeldemonstration, siger hun til Politiken.


LÆS OGSÅ: AGF vil finde fremtidige talenter i denne berygtede ghetto

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen stoppet midt i forklaring
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel
bt.dk
Peter Madsen indrømmer brug af...
bt.dk
9-årige Leo meldt savnet: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx