Af - 21/08-14 12:00; Opdateret: 21/08-14 12:21

K: Studerende skal bo på gamle tørrelofterK: Studerende skal bo på gamle tørrelofter

Det skal være nemmere at indrette tørrelofter i københavnske etagebyggerier som billige, centrale studenterboliger, mener De Konservative i hovedstaden.

storybild

De mange studerende i hovedstaden skal kunne se frem til at finde sig til rette oppe under byens tage, hvis det står til Jakob Næsager (K). (Billede: Polfoto)

Helt oppe på toppen af de københavnske beboelsesejendomme ligger et uudnyttet potentiale for de mange studerende, der hver eneste år kæmper for at finde en bolig i hovedstaden.

Det mener det konservative medlem af borgerrepræsentationen, Jakob Næsager. Han vil derfor gøre det nemmere for bolig- og andelsforeninger at omdanne tørrerum på loftet til studieboliger.

Pas på bolig-svindlere: De venter blot  på at snyde unge i jagten på en studiebolig
Pas på bolig-svindlere: De venter blot på at snyde unge i jagten på en studiebolig

- Jeg tænker, at det er en win-win for både de studerende og dem, der bor i ejendommene i forvejen, siger Jakob Næsager, der håber, at foreningerne vil lade sig lokke af udsigten til ekstra lejere.

Derfor har han stillet forslag om, at kommunens Teknik- og Miljøudvalg skal pålægge forvaltningen ”at undersøge, hvad der skal til, for at der kan indrettes studieboliger i eksisterende byggeri”.

Ny tjeneste matcher unge der vil dele bolig
Ny tjeneste matcher unge der vil dele bolig

I den skriftlige motivationen til forslaget lægger Jakob Næsager vægt på, at omdannelsen af tørrerum vil være billigere end at bygge fra bunden samtidig skaffe studieboliger centralt i byen.

Vild idé: Studerende skal bo i Eurovision-hal
Vild idé: Studerende skal bo i Eurovision-hal

Forslaget forudsætter også, at boligforeningerne kan få dispensation fra kravet om, at der skal være elevator til lejligheder i mere end 4. sals højde. Her håber Jakob Næsager, at Teknik- og Miljøudvalget vil pålægge forvaltningen at se med milde øjne på de beboelser, der ønsker at omdanne tørrelofterne:

Ældre og studerende skal bo under samme tag
Ældre og studerende skal bo under samme tag

- Det er Teknik- og Miljøforvaltningen, der behandler byggeansøgninger og dermed også dem, der kan dispensere, siger han.

Pædagogstuderende vil hellere have SU end løn
Pædagogstuderende vil hellere have SU end løn

Skovbørnehaverne trues af sparekniven
Skovbørnehaverne trues af sparekniven

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx